Een kleine collage.
Een kleine collage.

4000-ste potje Catan sinds eerste lockdown

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Dat Nederlanders liefhebbers zijn van bordspelletjes wisten velen al, maar dat daarvan zoveel fanatiekelingen in en om Rooi wonen verbaast toch wel vriend en vijand. Sinds de coronacrisis zijn door de online spellenvereniging Catan Club Meierij alweer ruim 4000 potjes online gespeeld.

De jubileumpot werd afgelopen zondag gespeeld tussen Renée Sabel, Pim van Dinten en Geert-Jan vd Heuvel. De club blijkt een perfecte aanleiding voor mensen in een isolatie. Corona-lockdown, code rood, weeralarm, naarmate we nóg meer geïsoleerd raken neemt het aantal games verder toe.

En toch. Alle spelers kijken natuurlijk ook reikhalzend uit om elkaar weer eens in real life te kunnen ontmoeten. Want er gaat toch niets boven het gamen op een terrasje op de Markt, onder het genot van een drankje en de zon. Tot die tijd vermaakt de vereniging zich wel online. Op naar potje 5000. De strijd om de eerste periodetitel van dit jaar zal 19 februari worden gespeeld. Alle informatie en tussenstanden zijn voortaan te zien op de nieuwe website www.catanclubmeierij.nl