Afbeelding

Grootmeesters Catan grijpen de macht

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Catan Club Meierij heeft kent zeven spelers met een titel. Een titel verkrijg je als je bovengemiddeld aantal punten behaald. Zo spelen er vijf meesters bij de vereniging, met een hoger gemiddelde dan 226 punten en zelfs twee grootmeesters met 251 punten of meer gemiddeld.

Momenteel mogen Geert-Jan vd Heuvel en Twan vd Meerakker zich grootmeester noemen. Ze maakten hun eretitels wel waar in oktober, want eindigde in de maand competitie respectievelijk op één en twee. Daarmee halen ze de finale in de strijd om de periodetitel van oktober 2020.
Helaas heeft het kabinet inmiddels besloten dat het aantal ontmoetingen buiten in verband met corona is teruggedraaid van vier naar twee personen. Dat heeft uiteraard gevolgen voor onze club. De finale spelen we immers op groot bord op de kiosk op de Markt met vier spelers. Helaas zijn we nu genoodzaakt om ook de finale online te spelen.
De wedstrijd zal wel rechtstreeks worden uitgezonden via internet, dus wellicht krijgen we zelfs meer kijkers dan gebruikelijk op de Markt. De finale wordt uitgezonden op vrijdag 13 november om 19 uur via de social mediakanalen van @catanclubmeierij. Op dit moment worden de kwart- en halve finales online gespeeld. Hieruit volgen dan nog de twee overige finalisten, de tegenstanders van Geert-Jan en Twan.
We zitten midden in de tweede corona golf waardoor sociale contacten lastig zijn. Als alternatief doen we dat nu online via www.catanuniverse.com en whatsappgroepen. Mensen die mee willen doen met deze gratis maandelijkse competitie kunnen informatie opvragen via whatsapp. App ‘INFO’ naar 06-27020844.