Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Senioren Argo goed uit de startblokken

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Na een lange stop gehad te hebben vanwege het Corona-virus mocht er afgelopen zaterdag eindelijk weer waterpolo gespeeld worden. Een gloednieuw seizoen, dit jaar anders dan anders.

Het Corona-virus heeft ervoor gezorgd dat de wedstrijden zonder publiek gespeeld moeten worden en zijn er veel nieuwe regels waar iedereen zich aan moet houden. En daarbij speelt Argo voortaan de wedstrijden in Schijndel, waar vanaf 1 september ook getraind wordt totdat het zwembad in Sint-Oedenrode is vernieuwd. Maar ondanks al deze veranderingen zijn afgelopen zaterdag toch de eerste wedstrijden gespeeld. 

De mannen van Heren 1 mochten zich door promotie van vorig seizoen bewijzen in de eerste klasse van de regio Zuid tegen Nuenen 1. In de spannende wedstrijd ging het behoorlijk gelijk op. In het derde partje werd het echte verschil gemaakt, Argo begon het laatste partje met een comfortabele 6-3 voorsprong. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 7-5. Met drie doelpunten door Tom van Kaathoven, twee doelpunten door Rick Welte, Jesse van Osch en Kris Raaijmakers beide één.

Ook Dames 1 kwam dit seizoen uit in een nieuwe klasse met nieuwe kansen, tweede klasse Regio. Waar de dames vorig jaar alleen over konden dromen, werd de eerste wedstrijd toch echt werkelijkheid. Dames 1 heeft eindelijk een wedstrijd gewonnen! De eindstand tegen Lutra 2 uit Helmond was 5-3. Een uitslag om trots op te zijn na een seizoen lang alles verloren te hebben. Een goed begin dus. Met twee doelpunten door Linda Hanegraaf en Puck Valize en een doelpunt door Femke van Hamond.

Daarnaast hebben ook de twee andere waterpolo teams van Argo gespeeld. Zo heeft het nieuwe Heren 2 met 17-6 overtuigend gewonnen van AquAmigos 5. En heeft het combinatieteam onder de 15 jaar verloren tegen het sterkte Zeester-Meerval uit Uden met 1-17.

Programma
Zaterdag:
Aegir - Heren 1 in Ir. Ottenbad te Eindhoven 17:15 uur
Arethusa - C gemengd in Golfbad Oss te Oss 17:45 uur
De Treffers - Dames 1 in Kwekkelstijn te Rosmalen 19:30 uur
Gorgo - Heren 2 in De Beemd te Veghel 19:30 uur

Zwemmen
Komende zondag nemen de zwemmers van de Wedstrijdgroep deel aan de 1e Solo wedstrijd die wordt gehouden in het Zuiderpoortbad te Budel, aanvang 14.30 uur.