Afbeelding
Foto: Lambert Verhoeven

Stadionverbod treft vv Nijnsel

Sport Sport

Nijnsel - Sta je eindelijk weer eens ongeslagen bovenaan, krijg je dit weer. Het virus dat we maar niet meer bij naam zullen noemen gooit aan het begin van de competitie al behoorlijk wat roet in het eten. Meerdere spelers op meerdere fronten zijn of waren verdacht, al komt daar geen strafzaak van. Net begonnen aan een nieuw seizoen en nu zijn er al aanmerkelijke verschillen in het aantal wedstrijden, vroeger lag dat alleen aan een onbespeelbare grasmat.

Nijnsel had afgelopen zondag ook een day off omdat een aantal spelers uit de selectie aan het wattenstaafje gingen of moesten. Uiteindelijk leverde dat tot op heden geen quarantaineschade op maar het had wel tot gevolg dat opponent Schijndel moest worden afgebeld. En zo wacht deze tegenstander die eveneens in het koninkrijk Meierijstad is gevestigd nog steeds op zijn eerste wedstrijd. Bizar.
Nijnsel koestert dus daarom inmiddels al ruim een week de eerste kostbare wedstrijdpunten die op Den Eimert werden behaald tegen Den Dungen. Niks mis mee want de groenhemden die opereren onder de rook van Den Bosch maakten die omissie afgelopen zondag ruimschoots goed, kortom, Nijnsel won van een goede ploeg, dat bleek ook vorig seizoen. Nijnsel/TVE Reclame Heren 1 bindt zondag opnieuw in eigen huis de strijd aan tegen BMC dat weliswaar ‘al’ twee wedstrijden speelde maar qua wedstrijdpunten nog niet succesvol was. Ofschoon het seizoen nog heel pril is zie je al wel dat er twee vooraf benoemde favorieten deze rol tot nu toe ook waarmaken. Zwaluw VFC uit Vught beschikt over een sterke formatie en dat is ook te zien aan twee klinkende overwinningen. TGG uit de Brabantse hoofdstad dat afgelopen zomer zeer actief was op de multiculturele transfermarkt liet niets aan het toeval over en pakte eveneens de volle buit. Schijndel dat in de oefencampagne eveneens een sterke indruk maakte staat dus nog steeds op ‘nul uit nul’.
Nu even terug naar Nijnsel: met de overwinning tegen Den Dungen heeft de geelblauwe formatie vertrouwen getankt en tegen BMC hopen de mannen van coach De Wert dit vertrouwen door te trekken naar opnieuw een goed resultaat. De mannen uit Berlicum en Middelrode willen natuurlijk zo snel mogelijk van die hatelijke nul af en tegen wie zal ze niet veel uitmaken.
Kortom, alles wijst op een spannende pot met grote belangen op beide speelhelften. De wedstrijd gaat om half drie van start maar toeschouwers zijn op last van de overheid vooralsnog niet meer welkom. Bij sommige wedstrijden zou dat geen straf zijn maar wel op Den Eimert. Dit verbod geldt in elk geval voor de komende drie weken en geldt overigens voor alle teams. Bij sommige teams verandert er dus niets. Mogelijk kan de rust wat langer gaan duren omdat de scheidsrechter van dienst nu zijn eigen thee moet zetten. Mocht Nijnsel Heren 1 over een paar weken de periodetitel pakken, dan zullen we een flyer met dit heuglijke nieuws deur aan deur verspreiden.