Afbeelding

Judoka’s gehuldigd in Meierijstad

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekeinde was het dan zover. De sporters werden gehuldigd op een aangepast Sportgala. Dit Sportgala, vanwege Corona uiterst sober georganiseerd, heeft toch recht gedaan aan alle sporters en vrijwilligers die bijna dagelijks bezig zijn met hun sport.

Voor de Rooise judoka’s Ryan en Dewy Lo-A-Njoe en Cor van der Heijden is dit gala bijna een jaarlijks uitstapje geworden. Dit jaar georganiseerd bij de Helden van Kien. Jammer dat Eric Markgraaff niet aanwezig kon zijn. Eric en Cor zijn in februari 1e geworden op het NK. Zij staan al 7 jaar op rij op het podium bij het NK. Zij zijn meester in het Kodokan Goshin Jutsu. En zij baalden dat zowel het EK en ook het WK niet door gingen vanwege het Corona virus.

Ryan Lo-A-Njoe heeft het topjudo voorlopig even aan de kant gezet omdat hij wil werken aan zijn maatschappelijke carrière. Toch weet hij op zijn voorlopig laatste NK een 2e plaats te behalen. Zus Dewy werd Nederlands Kampioen, beiden in de leeftijdscategorie tot 21 jaar. Op dit moment is het voor Dewy even verplicht rust. Zij heeft een zware schouderblessure opgelopen tijdens de training. Het gaat lang duren voordat het duidelijk is hoe zij hier uit gaat komen. Dus voorlopig gaan broer en zus zich focussen op hun studies aan de Universiteit van Tilburg. Toi toi toi.

Eric en Cor hervatten binnenkort wel weer hun trainingen. Zij gaan kijken waar er nog verbeteringen te maken zijn en proberen deze weer goed in hun performance te verwerken.