Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

Kienehoef Heren 1 behoudt koppositie tegen oud-teamgenoten

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Het eerste herenteam van de zaterdagcompetitie bestaande uit Koen van Kessel, Arné van Haver, Evert Pluk, Alex Quinten en invaller Tom van de Oever mocht afgelopen zaterdag aantreden in Boekel. Hier troffen zij 2 oud teamgenoten: Nulleke Pluk (alias prins carnaval) en Jorrit Nederveen. Nulleke tennist in Boekel omdat hij daar al enige jaren de trainer is. Jorrit is sinds kort verhuisd naar Boekel en heeft zich herenigd met zijn oud-clubgenoot.

Het ging deze dag natuurlijk vooral om de broederstrijd binnen de familie Pluk. Zou Nulleke een kans maken tegen zijn veel hoger aangeschreven broer Evert? Nou en of! Het werd een ware kraker met spijkerharde services. In 3 sets waarvan 2 met een tiebreak was het Evert die de overwinning maar net veilig kon stellen: 7-6 6-7 6-3. Een prestatie waarmee Nulleke deze week gerust weer op zijn club kan verschijnen!
Op de eerste dubbel stonden Arné en Jorrit nu eens niet mét elkaar, zoals vroeger meestal het geval was, maar tegenover elkaar. Arné en Alex waren duidelijk niet van plan dit punt in Boekel achter te laten. Vanaf de start werd een degelijke dubbel op de mat gelegd en was het duidelijk dat er in Boekel nog een tandje meer geoefend moet worden: 6-1 6-1.
Invaller Tom had het zwaar in de singel. Een tegenstander waar hij vorig jaar op een toernooi nog van had weten te winnen, was nu een maatje te groot. Had dit iets te maken met een late avond de dag ervoor? We zullen het nooit weten.
De overige wedstrijden gingen allemaal naar de Kienehoef. Alex en Koen wonnen eenvoudig hun singel. Evert en Tom sleepten de 2e dubbel met een beslissende tiebreak naar zich toe. Eindstand 5-1 voor de Kienehoef.
Evenals in de eerste week 5 punten voor de Kienehoef. Een gedeelde eerste plaats met Skinlo na 2 wedstrijden. Komende zaterdag om 12.00 uur staat de thuiswedstrijd tegen Skinlo op de planning. Wordt dat een ‘vorentscheidung’ richting kampioenschap?