Gelijkspel Rhode tegen EFC

Sint-Oedenrode - Eindelijk kon er dan weer voor de competitie gevoetbald worden. Rhode | Van Stiphout Bouw speelde gelijk en merkwaardig genoeg eindigden 4 van de 7 wedstrijden in de eerste klas met een gelijkspel. Best Vooruit (5-1) en NEC (4-0) haalden flink uit en ook HVCH behaalde de volle winst (2-0).

Onder een stralend zonnetje begon Rhode de nieuwe competitie tegen promovendus EFC uit Eersel. Op het einde van de wedstrijd werden de punten verdeeld met de uitslag 1 – 1. Daar waar Rhode even het vooruitzicht had op de overwinning, scoorde EFC 10 minuten voor einde toch nog de gelijkmaker uit een strafschop. Gezien het verloop van de wedstrijd verdienden beide ploegen een puntje.

In de eerste helft combineerde EFC wat makkelijker dan Rhode, dit leidde niet tot uitgespeelde kansen. De eerste kans van de wedstrijd was, in de zevende minuut, voor Simon van de Wetering. Deze kans werd nog net onschadelijk gemaakt door het weggeven van een corner. Direct daarna een kans voor EFC, maar ook deze kans bleef onbenut. Opvallend was dat beide ploegen voetballend nauwelijks kansen creëerden. Kansen die kwamen waren het resultaat van lange ballen. Rhode-doelman Paul van Heesch onderscheidde zich met enkele knappe reddingen.

De tweede helft begon spectaculair. Rhode kende een vliegende start en met kunst- en vliegwerk wist de achterhoede van EFC een doelpunt te voorkomen. Ook in de tweede helft waren de kansen spaarzaam. Gezien het speelbeeld van de wedstrijd was de verwachting dat de eerst scorende ploeg de drie punten zou pakken. Een knappe actie ,in de vierenzeventigste minuut van Simon van de Wetering werd fraai afgewerkt door invaller Bas van Kuringen. Hierdoor kwam Rhode verrassend op voorsprong. Helaas kon Rhode deze voorsprong niet vasthouden. In de tachtigste minuut scoorde EFC uit een strafschop de gelijkmaker. De laatste tien minuten van de wedstrijd waren de spannendste omdat beide ploegen nog vol voor de winst gingen. Het bleef echter 1 – 1, De goed leidende scheidsrechter Teun Martens floot na 93 minuten het einde van de wedstrijd.

Voor a.s. zondag staat de uitwedstrijd tegen Alverna op het programma. Toen afgelopen seizoen de competitie werd stilgelegd was Alverna de trotse koploper. Afgelopen zondag speelde het 0-0 bij Woezik.