Afbeelding

Den Dungen de bal, vv Nijnsel de punten

Sport Sport

Nijnsel - Door blessures van Tom ten Broeke en Joost Vervoort was de spoeling bij vv Nijnsel / TVE Reclame achterin al dun. Toen vorige week de enkel van Wouter van den Elsen dubbelklapte en Stef Witlox liesklachten kreeg, werd het probleem nog groter. Gelukkig bood Nijnsel 2 afgelopen zondag de helpende hand en deden de ‘gastspelers’ wat ze moesten doen: ballen tegenhouden. Thuis tegen Den Dungen hield de verdediging knap stand.

Dat ging niet zonder slag of stoot, want Den Dungen beukte de hele wedstrijd op de deur. Dat moesten de gasten ook wel, want al na twee minuten keken ze tegen een achterstand aan. Jongeling Jari de Haan rammelde de bal na een snelle aanval keihard in de rechterbovenhoek. Na die goal had Den Dungen veelvuldig de bal, maar dat vond Nijnsel niet erg. Ze loerden op mogelijkheden om uit te breken en met iets meer accuratesse had dat vaker kunnen lukken. De 1-1 hing eerder in de lucht dan de 2-0, maar zoals zo vaak liep dat ook dit keer anders. Dat kwam omdat Nijnsel degelijk en solide speelde. Jongens van het tweede zoals Harold van de Laar (met de nodige ervaring in het eerste) en Wouter de Louw vulden hun rol met verve in. Ze wisten wat van hen gevraagd werd.

Den Dungen probeerde het in de tweede helft voornamelijk met afstandsschoten. Daar had Youri Dortmans als keeper weinig last van. Hij speelde een sterke pot en straalde uit dat hij niet te passeren was. Toen Rick van der Vleuten ook nog eens de 2-0 binnenliep uit een corner had Den Dungen weinig fiducie meer in een punt. Voor Nijnsel vielen de drie punten verrassend aan de juiste kan van de boarding en dat maakte de start van de competitie meer dan prettig.