Gertjan Hensing (r) tijdens een wedstrijd.

KV Rooi begint aan nieuw seizoen

Sint-Oedenrode - Zondag 20 september was het zo ver. Na een lange voorbereiding met diverse oefenduels, én met een gloednieuw kunstgrasveld. De eerste tegenstander die ze treffen is ONA/Astransia uit Middelaar. Tevens is dit weer de eerste officiële wedstrijd na de lange stop door Corona. Afgelopen binnen seizoen eindigde Rooi bovenaan waardoor ze promoveerde naar de Topklasse. KV Rooi zal nu zowel binnen als buiten in de Topklasse uitkomen.

De eerste aanval werd gelijk benut door KV Rooi en kon de tweede aanval ook afronden met een doelpunt. Hierdoor werd er al een gauw een kleine voorsprong gepakt. ONA/Astransia kon niet echt in hun spel komen door de goede verdediging van Rooi. Hierdoor wist Rooi de gehele eerste helft de voorsprong vast te houden en verder uit te lopen. Er werd gerust met een 7-3 voorsprong. Na rust was het ook weer Rooi die het scherpst uit de kleedkamers kwam. De gehele tweede helft kon ONA/Astransia niet dichterbij komen waardoor Rooi niet in de problemen is gekomen. Dit resulteerde in een 14-7 eindstand. Daarmee is de eerste overwinning een feit en kan er positief naar de volgende wedstrijd toegewerkt worden.

Deze wordt gespeeld, 27 september, tegen Swift 1 in Velden. Om 13.15 bent u van harte welkom om de dames van Rooi aan te komen moedigen!