Boskant opent met een puntenverdeling

Mariahout / Boskant - In een spannende wedstrijd hebben Mariahout en Boskant de punten verdeeld. Het veldoverwicht van de thuisclub in het eerste half uur gaf daar geen aanleiding toe, want Mariahout had het bezoekende Boskant stevig in de tang.

In de 6e minuut kreeg Mariahout via Chiel van Wanrooij een eerste goede kans, maar z’n vizier moest nog worden bijgesteld. Zeven minuten later, in de 13e minuut dus, kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een overtreding binnen de 16 ging de bal op de stip. Tim Barten stuurde Boskant doelman Vincent Staals naar de verkeerde hoek: 1-0. Opnieuw 7 minuten, na een snelle uitval van de thuisploeg, leek de 2-0 in de maak, maar doelman Staals wist de bal attent over de lat te werken. Enkele minuten later al leek Boskant iets terug te kunnen doen. Na een snelle aanval werd de voorzet van Luuk de Beer door Brett Veldkamp in de 22e minuut “in één tijd” richting lange hoek verstuurd. Helaas voor hem net enkele centimeters ‘te lang’. Boskant kwam wat beter in de wedstrijd. Toch was er in de 33e minuut nog een lange rush van rechtsback Rick van der Zanden nodig voor de gelijkmaker. Zijn strakke voorzet, in combinatie met het overstapje van Brett, werd strak binnengeschoten door Emiel van den Elsen: 1-1. Dat werd uiteindelijk ook de ruststand, mede omdat de inzet van Tim Barten in de 40e minuut via binnenkant paal, voor het doel langs, over de achterlijn vloog!
Ook na rust was de eerste goede kans voor de thuisclub. Davis van Rossum gaf z’n inzet echter niet de goede richting mee. Daarna kwam Boskant wat meer in beeld. Een goede voorzet van Luuk, door Brett in de 49e minuut binnen gewerkt, kende vanwege een ‘duwfout’ echter geen genade in de ogen van scheidsrechter de Vaan. In de 59e minuut kwam Boskant op voorsprong. Een goede aanvallende actie eindigde met een snoeiharde inzet van Rens van de Wijdeven. De bal leek via onderkant lat binnen te zeilen, maar heel attent tikte Emiel de bal toch maar over de doellijn1-2. Voor Mariahout het sein om de druk opnieuw richting Boskant doel ter verleggen. Met succes, want de slalom die Chiel van Wanrooij in de 67e minuut startte, eindigde met een onhoudbare bal voor doelman Staals: 2-2. In de 83e minuut was er nog een goede kans voor Boskant via Luuk. Z’n inzet werd echter attent door Mariahout doelman Tom Hagelaars tot corner verwerkt. Omdat er verder niet meer werd gescoord eindigde de wedstrijd derhalve in een 2-2 gelijkspel.