Roda Boys - Rhode 0-2

Sint-Oedenrode - Rhode | Van Stiphout bouw heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het bekertoernooi. Erg verrassend was dat niet meer, want Rhode en VOAB hadden beiden 4 punten en DAW en Roda Boys slechts 1 punt, zij konden zich alleen nog maar plaatsen als zij met grote cijfers, 5 doelpunten verschil, zouden winnen van Rhode en VOAB.

Dat was een onmogelijke opdracht voor Roda Boys, die bovendien nog wat moeilijker werd toen Rhode al na 5 minuten op voorsprong kwam. Uit een corner werd een kopbal van Joep van de Mortel in eerste instantie nog gestopt, maar de bal kwam in de voeten van Geert Oerlemans die de keeper kansloos liet, 0-1. In de eerste 20 minuten kon Rhode het balletje lekker rond laten gaan, maar veel gebeurde er niet. Langzamerhand kwam Roda Boys beter in de wedstrijd en in de 25e minuut was er een dot van een kans, maar die werd gemist.
Na rust veranderde er niet zo veel. Roda Boys speelde een stuk gretiger dan Rhode. Maar dit leverde eigenlijk niet zo veel op voor de gastheren. De Rhode verdediging gaf weinig kansen weg. Wel was er tweemaal een actie van de Rhode doelman nodig om de 0 van Roda op het bord te houden, in de 65e minuut bij een hard afstandsschot en in de 73e minuut uit een fraaie aanval. In de blessuretijd mocht vervolgens Simon van de Wetering de eindstand van 0-2 laten noteren, hij passeerde een paar tegenstanders en schoof de bal, langs de keeper, in de hoek. VOAB en DAW deelden de punten, 1-1, zodat Rhode uiteindelijk als poulewinnaar is geeindigd.
A.s zondag wordt begonnen aan de competitie. Rhode ontvangt EFC uit Eersel. In seizoen 2009-2010 was EFC een van de tegenstanders in de 2e klas. Thuis werd het toen 2-2, uit werd met 2-0 verloren. EFC is dit jaar gepromoveerd, omdat er door fusies een paar plekjes waren vrijgekomen in de 1e klas.