Gelijkspel Boskant in laatste bekerwedstrijd

Sport Sport

Boskant is er in geslaagd om een goed spelend Cito op een 1-1 gelijkspel te houden. Weliswaar lukte dat pas in de laatste 5 minuten, maar dat mag de pret niet drukken.

De eerste echte grote kans van de wedstrijd was voor Boskant. In de 15e minuut kwam de bal uit de kluts voor de voeten van Brett Veldkamp, maar hij schoot voorlangs; terugleggen was misschien een beter optie geweest. Daarna namen de bezoekers het overwicht. Al snel leverde dat een bijna-doelpunt op, maar een strakke kopbal eindigde op de lat. Mede door goede reddingen van doelman Vincent Staals bleef de o-o stand lang op het scorebord. Vijf minuten voor de theepauze kwamen de bezoekers op voorsprong. De door Mustafa Güler onberispelijk ingeschoten vrije trap was ook voor Vincent niet te stoppen: 0-1.
Na een eerste kans voor Cito, direct na rust verdween een harde kopbal van dichtbij snoeihard over het doel, was de wedstrijd iets meer in evenwicht. Maar pas in de 83e minuut kon Boskant iets terug doen. Een snoeiharde vrije trap van Rens werd door de Cito doelman attent over de lat getikt. Het zou de 1-1 gaan opleveren. Want uit de afgeslagen corner kopte een duikende Rob van der Heijden de panklare rebound van Rens van de Wijdeven strak tegen de touwen! Bijna nog gingen de punten in de slotfase mee naar Oss, maar een schot van afstand verdween via de paal over de achterlijn. Voor Boskant 1 is daarmee het bekertoernooi afgesloten. Margriet en Cito moeten hun eerder uitgestelde wedstrijd nog spelen en gaan bepalen wie in de bekerronde verder gaat.
Boskant 2 wist haar laatste bekerwedstrijd te winnen. Een kopbal van Emiel vd Elsen was genoeg voor de 1-0 overwinning. Ook voor Boskant 2 eindigt daarmee de bekerronde. Sparta’25 2 gaat door. Alleen Boskant 3 wist de bekervoorronde te overleven en eindigde als winnaar in haar groep. Voor de jeugdteams, senioren en dames is er a.s. weekend competitievoetbal. Boskant 1 start met de uitwedstrijd tegen Mariahout; Boskant 2 speelt ook uit tegen HVCH 3.