Afbeelding

Zeer succesvolle Ruiterdagen Nijnsel 2020

Sport Sport

Sint-Oedenrode / Schijndel - Dit weekend waren de jaarlijkse Nijnselse ruiterdagen, sinds vorig jaar georganiseerd in Manege Molenheide te Schijndel.

Op zondag verschenen de pony`s aan de start. In de klasse E/BB startte Fem Scheepens (foto) haar pony Orchid`Master. Een foutloze ronde en 70 stijlpunten waren goed voor een derde prijs. De rest van de ponyruiters konden in de binnenbak meedoen aan het bixiespringen en een oefenparcours. Met goede tips van Mandy Jansen kunnen ze het binnenseizoen ook gaan startten op een officiële wedstrijd.
Op vrijdag en zaterdagen zijn de wedstrijden voor de paarden verreden onder een stralende zo.
Judith van de Nieuwenhuijzen won zaterdag de klasse M met het paard Jaminka. Gefokt en in eigendom van Harrie en Ward van de Berk. Judith en Jaminka waren zowel de eerste en tweede omloop, de tijd in de tweede omloop was de snelste. In de klasse Z startte Noortje Gevers het paard Jasmijn. Ook deze combinatie mocht de eerste prijs in ontvangst nemen, omdat hun barragetijd de snelste was. Thom van Dijck startte in deze klasse het paard Jordi en eindigde met een vijfde prijs. Suzan van Gastel eindigde met het paard Herbie op een zesde plaats in deze klasse.
De broer van Judith, Marwin, startte in de klasse ZZ de hengst Imani. Na een spannende barragerit mochten ook Marwin en Imani de eerste prijs in ontvangst nemen.
Marloes van Stiphout startte haar troef Kwantum zeer succesvol in de klasse B. Met 73,5 stijlpunten en geen strafpunten eindigde deze combinatie met een derde prijs. Judith van den Nieuwenhuijzen startte vorige week op Jumping Oss in de klasse M het paard Jaminka e eindigde met een negende prijs.