Gerry van Gerwen
Gerry van Gerwen Foto: Hans van den Wijngaard

Gerry van Gerwen voorgedragen als voorzitter KNWU

Sport Sport

Sint-Oedenrode – Rooienaar Gerry van Gerwen heeft een goede en bekende naam in de wielerwereld. Door zijn staat van dienst wordt hij alom gerespecteerd en dat heeft er toe geleid dat de rennersvakbond VVBW hem heeft voorgedragen als kandidaat voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU). Dat meldt de website wielerflits.nl.

De Vereniging van Beroepswielrenners hoopt dat Van Gerwen uiteindelijk de hamer krijgt, omdat er dan weer iemand aan het roer komt met ‘rijke ervaring van vrijwel alle facetten van de wielersport’, zo staat er geschreven.
Na zijn carrière als wielrenner bleef Van Gerwen zeer actief in de wielerwereld. Tot op de dag van vandaag is hij er nauw bij betrokken. Hij was tot en met 2010 manager van WorldTour-formatie Team Milram. Van 1996 tot en met 2005 oprichter, eigenaar en algemeen manager van Cycling Service. Daarvoor werkte hij elf jaar als coördinator van de SBB (Stichting Bevordering Beroepswielrennen). Ook was hij als bestuurder bijna vijftien jaar betrokken bij de Sectie Beroepswielrennen van de KNWU, die organisatie kent hij dus ook. Tevens was hij jarenlang adviseur van de UCI, een decennium lang coördinator van de Stichting Bevordering Beroepswielrennen en voorzitter van AIOCC Cross.
Gerry van Gerwen beseft dat de verkiezing een strijd is, maar is dat gewend en gaat daarom de strijd aan. De Rooienaar heeft zich meerdere doelen gesteld: Nederland weer een internationale UCI positie geven, het basiswielrennen, clubs en wedstrijden weer herstructureren met behoud van het goede en kritisch de nieuw gestelde KNWU structuur met ledenraad en Raad van Toezicht bezien. “Ik ben trots dat ik ben gevraagd en zal dat niet beschamen”, is Van Gerwen duidelijk.
Bobbie Traksel, voorzitter van de VVBW laat het volgende weten via www.wielerflits.nl: “De wielersport maakt zich op voor een moeilijke periode. Er zullen door de economische recessie door het coronavirus organisatoren en ploegen in de problemen komen. Van Gerwen is een persoon die de wielerwereld door en door kent. Hij heeft ingangen bij alle belangrijke stakeholders in de sport. Hij zal geen tijd verspelen doordat hij zichzelf overal moet voorstellen. Ook op lokaal en regionaal gebied kent Van Gerwen het wielrennen. Ik denk dat er voor deze periode geen betere bruggenbouwer dan hem is. We zijn blij dat we uit andere hoeken ook al de steun voor Van Gerwen hebben gekregen. Daarnaast heeft Van Gerwen aangegeven dat hij alle tijd heeft om zich volledig op deze functie te richten.”