Afbeelding

Historische blunder van grootmeester

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Ondanks een hilarische blunder van Geert-Jan vd Heuvel wist hij voor de tweede keer op rij knap de periodetitel te pakken.

Nadat in de halve finale Maikel van Overdijk zegevierde over Roos Flapper, Renée Sabel en Han van Schaijk maakten de online toeschouwers zich op voor de slotfinale om de periodetitel van juni 2020. Bart Sabel, Noah vd Aa, Maikel van Overdijk en Geert-Jan vd Heuvel gingen de degens kruisen. Het was een gelijk opgaande strijd, waarbij uiteindelijk Geert-Jan de zege 100% in de pocket dacht te hebben. Dat is het sein om je oppermacht te tonen en de ridder te plaatsen in de verlaten woestijn, ten teken van suprematie. De volgende zet zou dan de genadeklap moeten geven. Echter, deze kwam niet! De stratenbouwkaart kon niet meer gespeeld worden nadat een ridderkaart al was gespeeld. Geert-Jan snapte er niets van en de consternatie onder de spelers, maar ook onder het meekijkend publiek (de wedstrijd werd live uitgezonden op internet) was groot. Geert-Jan dacht dat het systeem of de computer was vastgelopen en liet dat weten in de groepsapp. Hij werd al snel gecorrigeerd door medespelers en gewezen op het feit dat je nooit twee kaarten in één beurt kan uitspelen. Hoe kan dit een grootmeester overkomen en nog wel in de finale?
Nadat Geert-Jan van de schrik was bekomen kon hij wel lachen om zijn blunder en had een logische verklaring. Ik ben gewend om de uitbreiding ‘steden en ridders’ te spelen en daar kan dat wél. Uiteindelijk ging het dus van blunder naar glunder, want Geert-Jan won voor de tweede maand op rij de periodetitel en dat is zeer terecht. Ze zijn dolblij met zo’n sterke speler in onze vereniging waar ze veel van kunnen leren. En ook nog lang kunnen lachen om die blunder… De stand in de strijd om de titel ‘Kampioen Catan van Rooi 2020’ waarbij de finale gespeeld zal worden in januari 2021:
1. Geert-Jan vd Heuvel 11 punten 2. Roos Flapper 7,5 punten 3. Bart Sabel 5 punten 4. Maikel van Overdijk 3 punten 5. Rik vd Koevering 1 punt 6. Noah vd Aa 1 punt 7. Han van Schaijk 0,5 punt 8. Marieke vd Vleuten 0,5 punt 9. Renate Wijnen 0,5 punt 10. Renée Sabel 0,5 punt.