In Sint-Oedenrode wordt in deze coronacrisis tijdens het koken volop Catan gespeeld.
In Sint-Oedenrode wordt in deze coronacrisis tijdens het koken volop Catan gespeeld.

Bart Sabel King of Catan in juni

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Bij de Rooise Catan Club is de kalendermaand afgesloten met een koppositie voor Bart Sabel. Hij mag zich voor even de King van Catan in Rooi noemen. Of hij ook de periodetitel pakt, is nog even de vraag. Vrijdag 10 juli zullen de finales worden gespeeld op de Markt. Eindelijk na al die corona-maatregelen dus een eerste live-ontmoeting van de leden van deze online vereniging.

Om 19:00 uur trappen Han van Schaijk, Roos Flapper, Maikel van Overdijk, Noah van de Aa de halve finale af. De winnaar mag aansluitend de finale spelen voor de periodetitel. Voor deze finale zijn al geplaatst Rik vd Koevering, Geert-Jan vd Heuvel en dus de koploper Bart Sabel.

Rooise Catan Club goes WorldWide

De werkwijze van de Rooise Catan Club is niet ongemerkt gebleven omdat de club ook tussenstanden en dergelijke communiceert via social media als Facebook, Instagram en Twitter.

Vanuit de hele wereld kwamen verzoeken om lid te mogen worden. De organisatie wil echter dat het een lokaal feestje blijft van mensen uit Rooi en omgeving omdat de finalerondes elke maand fysiek gespeeld dienen te worden op de Markt in Rooi.

Er is daarom een apart toernooi opgezet voor de spelers van vér buiten de Rooise grenzen. In een Engelstalige WhatsAppgroep zijn al bijna 40 spelers verenigd die de Rooise Catan World Cup online spelen. Spelers uit USA, Canada, India, Colombia, Mexico, Japan, Turkije, Argentinië, Zwitserland, Spanje, Denemarken, Costa Rica, Bangladesh, België en Nederland strijden dagelijks om de Rooise Catan World Cup.

Meedoen met één van de twee onderdelen? App 'info' naar +31627020844 of kijk op onze social media-kanalen: @rooisecatanclub