Afbeelding
Foto: Hans van den Wijngaard

24-uurs marathon nog onzeker

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Als voorzorgsmaatregel zijn alle evenementen tot 1 juni uitgesteld; zo ook de 24-uurs zwemmarathon. Het is nog maar de vraag of deze is uitgesteld of definitief niet doorgaat. Het zwembad zou namelijk 1 juli dichtgaan vanwege de bouw van een nieuw zwembad. Rob Santegoeds, organisator, was al druk bezig met de voorbereidingen. 

De voorbereidingen liepen op rolletjes, totdat Argo noodgedwongen moest stoppen met trainen. Rob: “Begin januari zijn de zwemmers begonnen met aangepaste trainingen. We hadden geïnventariseerd wie er mee wilden doen en hadden ondertussen al een kloktraining gedaan. Dit voor de zwemmers om te kijken hoe het is om een uur lang te zwemmen.” Ze lagen goed op schema en dat is ook nodig, want 24 uur zwemmen is niet zo maar iets.”

Begin januari werden de voorbereidingen afgetrapt met een kick-off met de andere deelnemende verenigingen. Rob heeft een heel draaiboek met dingen die geregeld moeten worden. “Er worden officials en vrijwilligers geworven, dingen met de gemeente en het zwembad geregeld worden, worden, bestellijsten gemaakt, sponsoren benaderd enzovoort. We waren daar al een heel eind mee. Maar we zijn er voor nu mee gestopt, omdat we niet weten hoe het gaat lopen.”

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant