Jarno en zijn opa Frans.
Jarno en zijn opa Frans. Foto: Jeroen van de Sande

De pijlen vliegen door opa's huis

Sport Sport

Sint-Oedenrode – Er zijn niet veel sporters die op hun dertiende kunnen zeggen dat ze al twee keer Nederlands Kampioen zijn. Jarno van Gorkum kan dat wel, al blijft hij er bescheiden onder. Vorige week troefde hij in zijn leeftijdscategorie zijn tegenstanders af. Hij hield ze op een flinke afstand. Het geheim? Aangeboren talent, maar vooral veel trainen. Heel veel trainen.

Door: Jeroen van de Sande

Juist dat vindt Jarno hartstikke leuk. “Ik heb ook wel ooit een dag dat ik er wat minder zin in heb, maar ik ga iedere dag heel graag trainen”, zegt de Nijnselse tiener wanneer hij aanlegt voor een volgend schot. We staan op de indoorbaan van handboogvereniging Concordia. Daar traint de jonge schutter eens per week. Waar maakt hij de rest van zijn trainingsuren dan? “Bij opa thuis”, zegt Jarno. “In de tuin. Meestal zetten we de deuren open en dan schiet ik vanuit het huis zo de tuin in.”
Opa Frans van den Bersselaar is zijn trainer. Ook hij is erbij. Onder het praten houdt hij stiekem in de gaten hoe Jarno met zijn techniek om gaat. “Techniek is alles. Daar draait het om. Het zijn veel handelingen die ze moeten doen, maar uiteindelijk moet dat een automatisme zijn”, legt de kenner uit. Ondertussen vlamt Jarno vanaf 18 meter een pijl in de tweede gele ring. “Ik moet er vooral op letten dat ik recht sta en mijn voeten goed neer zet. Maar ik moet nog aan alles werken om beter te worden”, is Jarno zich bewust.

Lees verder in DeMooiRooiKrant van komende week

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding