Afbeelding
Foto: Jeroen vd Sande

Feestelijke opening nieuwe bodem Manege de Pijnhorst

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Manege de Pijnhorst, de accommodatie van de Rooise Ruiters en Ponyruiters, heeft eind 2019 een nieuwe prachtige bodem gekregen. De leden maken daar inmiddels naar alle tevredenheid gebruik van. De vereniging verwacht dat deze nieuwe bodem een extra boost geeft aan het aantal deelnemers aan de concoursen die zij jaarlijks organiseren. De accommodatie is nu gereed voor een mooie toekomst.

De Rooise Ruiters en Ponyruiters zijn ook enorm trots op de vele trouwe sponsoren die al jarenlang aan de vereniging zijn verbonden. Mede daardoor hebben zij recent een prachtige nieuwe bodem kunnen laten aanleggen in accommodatie Manege de Pijnhorst. 

Daarnaast is de club verheugd dat ze mogen mededelen dat zij ‘helpende handjes’ hebben gekregen bij het financieren van de nieuwe bodem van Manege de Pijnhorst. Ze hebben een aanvraag ingediend bij het Rabo Dichtbijfonds, een pitch gehouden en een bedrag van maar liefst 15.900,- toegekend gekregen! Tijdens de feestelijke opening zal de Rabobank een cheque aan de voorzitter van de Rooise Ruiters overhandigen. Het Rabo Dichtbijfonds is bedoeld voor lokale initiatieven die bijdragen aan maatschappelijke thema's. Rabobank Hart van De Meierij heeft een budget ter beschikking en samen met medewerkers en leden van de Rabobank, worden aanvragen beoordeeld. 

Manege de Pijnhorst heeft de toekenning gekregen op basis van drie motieven:
1.Een goede bodem verbetert de prestaties; Voorwaarde voor het ontwikkelen van talent is dat zij goed gefaciliteerd worden. En deze bodem kan ons daarbij helpen.
2.Manege de Pijnhorst verbindt verenigingen en mense; Het is een plek waar niet alleen wij gebruik van maken, ook de jeugdvakantieweek, de Zevensprong, de hondensportvereniging, Stichting Wooninitiatief Kamille, etc. maken gebruik van de Pijnhorst.
3.Rooise Ruiters en Ponyruiters zorgen er voor dat de paardensport in de samenleving blijft; Als doelstelling hebben we door de jaren heen altijd gehad er voor iedereen te zijn. Iedereen is welkom; van recreant tot topsporter; van jong tot oud; van rijk tot mensen met een kleinere portemonnee. Rabo dichtbij? De paardensport dichtbij!

Op 21 maart willen ze de nieuwe bodem feestelijk openen en de club heeft daar verschillende partijen voor uitgenodigd. Ze zijn inmiddels druk bezig met het programma waar alle leden, groot en klein, een rol in gaan spelen.