Ongelukkige nederlaag Rhode bij koploper

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Onder lastige omstandigheden, door de harde wind, speelden koploper Brabantia en het onderaan staande Rhode | Van Stiphout Bouw een spannende wedstrijd die uiteindelijk twee minuten voor tijd werd beslist door de koploper.

In de rust merkte een neutrale toeschouwer op dat hij niet kon zien wie de lijstaanvoerder was. En zo was het de gehele wedstrijd. Twee ploegen die veel fysieke duels uitvochten, nauwelijks kansen creëerden en eigenlijk allebei een punt verdienden. Maar zoals meerdere malen deze competitie, had Rhode als rode lantaarndrager ook nu de pech van net niet en was koploper Brabantia de ploeg van net wel.
Brabantia begon het beste aan de wedstrijd, zette meteen druk en kreeg in de zevende minuut een eerste kansje. In de tiende minuut kwam Brabantia op voorspong. Brabantia-topscoorder Moreno Koenders benutte een strafschop. Wie dacht dat Brabantia zou doorstomen naar een grotere voorsprong, kwam bedrogen uit. Rhode herpakte zich en wist een goede aanval in de dertiende minuut net niet goed af te ronden. Het spel golfde op en neer en voor beide partijen kwamen niet echt grote kansen. In de tweeëntwintigste minuut krulde Simon van de Wetering de bal tegen de kruising, maar in de zesentwintigste minuut viel dan toch de 1 – 1 door Simon van de Wetering. De ruststand van 1 – 1 gaf de verhouding in het veld goed weer.
In de tweede helft eenzelfde spelbeeld: twee ploegen die niet veel voor elkaar onder deden en beide ploegen wisten opnieuw nauwelijks kansen te creëren. De kansen die Brabantia kreeg werden knap gered door Rhode-doelman Frank van den Boogaard. In de vijfentachtigste minuut miste een kopbal van Simon van de Wetering de juiste richting. De wedstrijd leek te eindigen met een gelijkspel waar beide ploegen uiteindelijk tevreden leken te zijn. Maar koploper Brabantia had het geluk aan haar zijde en wist twee minuten voor tijd de winnende goal te scoren door Rylei de Jong. Erg zuur voor Rhode dat met een puntje bij de koploper dacht weg te komen.