Logo mooirooi.nl
v.l.n.r.: gouden medaille winnares Evie en Evelien.   | Fotonummer: 5889da
v.l.n.r.: gouden medaille winnares Evie en Evelien. (Foto: )
Sport

Medailles voor Rooise turnsters

  Sport

Sint-Oedenrode - Zaterdag 8 en zondag 9 februari vonden in Someren de KNGU-voorwedstrijden D1/4de divisie plaats. Inzet: kwalificatie voor de regio- en/of toestelfinales. Namens Dioscuri kwamen 14 turnsters in actie. En met succes! Er werden maar liefst drie podiumplaatsen behaald.

De Pupillen 1 beten zaterdag het spits af. Alle vier de dametjes wisten zich te kwalificeren voor de regiofinale! Een knappe prestatie van Laura, Milena, Roos en Sylvie. En daar bleef het niet bij, want de laatste twee dames belandden zelfs op het podium. De bronzen medaille werd omgehangen bij Sylvie. Roos mocht het zilver in ontvangst nemen. Verder wist Milena een ticket voor de vloerfinale in de wacht te slepen; Roos voor de vloer- en balkfinale; en Sylvie voor de balk- en brugfinale. Wat een fantastische start van het wedstrijdweekend!
In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Jeugd 2-turnsters Noa en Jip. Jip belandde helaas nét naast het podium. Wel kwalificeerde zij zich met haar 4e plaats terecht voor de regiofinale. Daarnaast heeft ze knap een ticket behaald voor zowel de toestelfinale sprong, als de toestelfinale vloer. Noa turnde na een wat lastige periode bij het turnen boven verwachting. Fantastisch moment dus toen ook haar naam werd omgeroepen voor plaatsing voor de regiofinale.
De zaterdag werd afgesloten door Junioren Puk en Veerle. Puk overtrof zichzelf en eindigde super knap als 5e. En ook Veerle eindigde hoog in het eindklassement, als 7e. Beiden zijn daarmee door naar de regiofinale. Daarnaast heeft Puk zich gekwalificeerd voor de toestelfinale vloer.
Op zondag was het de beurt aan Instappers Roos en Evi. Hoewel zij allebei een nette wedstrijd turnden, bleek de concurrentie net een maatje te groot. Helaas dus geen ticket voor de regio- en/of toestelfinales voor Roos en Evi. Ook Senioren Juul en Amy kwamen net tekort. Wel leuk dat Juul na een paar jaar afwezigheid haar rentree maakte en weer op de grote vloer stond bij deze KNGU-voorwedstrijden.
Toch werden er ook op zondag nog tickets in de wacht gesleept. Junioren Evie en Evelien wisten zich beiden te plaatsen voor de regiofinale. Evie turnde echt een topwedstrijd en veroverde zelfs het goud! Wat een fantastische prestatie. Ook heeft Evie zich als knap voor de brugfinale geplaatst.
Kort samengevat: goud, zilver en brons, 10 van de 14 turnsters door naar de regiofinales en 9 tickets voor de toestelfinales. Super goed gedaan meiden!

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vindt u dat het terrein van Rhode verplaatst had moeten worden?Reageren!