Odisco wint eenvoudig

Olland - Odisco speelde afgelopen zondag tegen hekkensluiter Tovido in Haaren. Een wedstrijd die niet te licht moest worden opgepakt en waar winst een must was.

Odisco begon sterk aan de wedstrijd en wist snel op 0-2 te komen. Hierna leek het een kopie van de week ervoor: verdedigend was Odisco niet scherp genoeg en aanvallend werden er veel goede, open kansen om zeep geholpen. Hierdoor kon Tovido weer aansluiten tot 2-2. Na 21 minuten wist Odisco weer een gaatje van twee doelpunten te maken. Vanaf dat moment speelde Odisco vol overtuiging en werd er in de laatste negen minuten zes keer gescoord. Ruststand 3-10. In de rust werd de dames verteld goed te blijven zoeken naar de juiste kans en deze rustig af te maken. Verder moesten ze veel druk zetten in de verdediging en scorend het laatste gedeelte van de eerste helft doortrekken, dan moest twintig doelpunten haalbaar zijn.
Na rust domineerde Odisco: de dames gaven weinig kansen weg en hadden veel balbezit. Ze hadden nog wel veel kansen nodig om te scoren. Vanwege de overdaad aan kansen stond er vijf minuten voor tijd dan toch de 3-20 op het scorebord. Odisco wist hierna nog twee keer te scoren en Tovido maakte in de allerlaatste minuut toch een doelpunt. Eindstand 4-22.
Odisco scoorde heel veel, maar had met nog veel ruimere cijfers kunnen winnen als het iets effectiever had durven zijn. Verdedigend stond het vooral de tweede helft heel sterk. Zo namen de dames twee overtuigende punten mee naar Olland. Zondag speelt Odisco om 12:15 in Bakel tegen koploper MKV.