Mooie tweede plaats in trainingswedstrijden

Sport Sport

Sint-Oedenrode/Dinant - Het werd voor Vogels een mooie wedstrijd in het Belgisch kampioenschap enduro.

"Ja, het ging niet vanzelf." vertelde Hans over zijn wedstrijd in Dinant, die werd verreden in het Belgisch kampioenschap enduro.
"Na de tweede ronde reed ik op kop en ineens was het over. De derde en de vierde ronde reed ik als een natte krant, het ging helemaal niet meer. De ondergrond was hard, droog, stoffig en dus glad. Ik zwiepte alle kanten uit en ben hem een paar keer met uitbreken achter flink verloren. Vooral ronde 3 was ik echt de slag even kwijt en was ik niet scherp genoeg."
De 4 rondes van 65 km waren volgens de Brabander pittig genoeg. "Het was echt een serieuze enduro." Na de 2e proef van de vierde ronde lag Hans op de derde plaats. In Dinant rijden ze de laatste proef een keer extra, waar Vogels toch kans zag om alles eruit te persen wat er nog in zat en stond hij toch nog 2,5 sec voor op nummer drie, waardoor de beker voor de tweede plaats mee mocht naar Brabant.

"Het was weer een goede trainingswedstrijd waarin ik alles heb gegeven. We zijn om 9:00 uur gestart en om 17:00 kwamen we er weer af. Dat zijn mooie lange dagen op de motor. Je moet goed het koppie erbij houden en de krachten verdelen over de dag om het vol te kunnen houden. Ik had de pap echt wel op toen ik weer thuis was!"

"Mooie wedstrijden in het BK."

Het zijn mooie wedstrijden in België en er wordt hard gereden. "Ik werd afgelopen zondag tweede in mijn klasse, maar in de scratch werd ik 'slechts' zesde. Ze rijden daar veel met lichtere motoren en hebben daar echt veel voordeel mee. Mijn KTM loopt echt super, maar soms heb ik te veel vermogen (wat we in Nederland gewoon nooit genoeg hebben) en dat zorgt ervoor dat het af en toe lastig is om dat te gebruiken in plaats van dat het tegen werkt. Tijdens zo'n wedstrijd zoals in Dinant, is het zo hard en stoffig dat het af en toe lijkt of je op twee lekke banden rijdt. Je ziet gewoon dat die mannen met een lichtere motor 1,5 meter eerder het gas open kunnen gooien dan ik. Dus; 1,5 meter maal zoveel bochten, zoveel rondes.. Dat zijn flink wat meters eerder op het gas, die ik niet zomaar goed kan maken. Voor volgend jaar heb ik in elk geval vast een 350 KTM EXC besteld." grijnst Vogels..

Volgende week staat Verdun in Frankrijk op de agenda. Wederom een wedstrijd in het Belgisch kampioenschap.