Bekerwedstrijd VV Schaesberg – Rhode zonder doelpunten

Sint-Oedenrode - Rhode | Van Stiphout Bouw reisde 120 kilometer ver naar het Limburgse Landgraaf om daar de eerste bekerwedstrijd van het seizoen te spelen. VV Schaesberg degradeerde afgelopen seizoen uit de eerste klas.

Rhode begon gehavend aan de wedstrijd. Keeper Paul van Heesch is langdurig geblesseerd, Geert Oerlemans is nog niet volledig hersteld van zijn blessure en Stan van de Mortel raakte vorige week bij de warming-up ook al geblesseerd.

In het begin van de wedstrijd werd afwachtend gespeeld, en werd van beide kanten afgetast wat de sterke en zwakke punten waren bij de tegenstander. Het was Rhode die als eerste uit zijn schulp kroop en na tien minuten de eerste corner van de wedstrijd afdwong. Daarna zette Schaesberg wat meer druk wat resulteerde in een corner. Toch bleef Rhode de licht overheersende ploeg zonder echte doelkansen te creëren. De grootste kans was voor Mark van der Zanden, maar hij zag zijn kopbal uit het doel getikt door de keeper van Schaesberg De ruststand was 0 – 0.

In de tweede helft werd de strijd feller en met name Schaesberg onderbrak het spel van Rhode met forse overtredingen. Echte kansen werden nauwelijks gecreëerd door beide partijen. Op het einde van de wedstijd gingen beide ploegen nog wel voor de winst. Er werden over en weer enkele kansen gecreëerd, maar er werd niet gescoord. Zo eindigde de redelijk gelijk opgaande wedstrijd in een gelijkspel, 0 – 0. De twee teams probeerden vanuit een goede organisatie te voetballen, kansen waren er nauwelijks en kwamen vooral uit dode spelsituaties, scoren lukte dan net niet.

A.s zondag thuis voor de beker tegen Geldrop. Geldrop won zondag haar bekerwedstrijd overtuigend met 4-1 van Braakhuizen.