Afbeelding

Lita van Weert prolongeert twee Nederlandse titels

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag vonden in het Hofbad in Den Haag de Nationale kampioenschappen Breedtesport plaats op de 1- en 3-meter plank. Lita van Weert ging maar met één doel richting deze wedstrijd: haar beide titels prolongeren. 

Ze begon de schoonspringwedstrijd op de 1-meter plank. Hier wilde wilde ze ook graag een PR pakken, maar helaas lukte dat niet deze ronde. Drie sprongen gingen zo goed dat ze daarvoor niet lager scoorde dan een zes. Maar één sprong mislukte en werd gewaardeerd met scores tussen 0,5 en drie. Met deze hurkduik achterwaarts raakte ze onlangs met haar hakken de plank, waardoor het zelfvertrouwen werd weggeduwd door de angst. Maar ondanks deze lage score wist ze toch de titel weer te pakken, waaruit blijkt hoe goed de andere sprongen waren.

Later op de dag was het tijd voor de 3-meter plank. Tijdens het inspringen van de boogduik achterwaarts viel Lita twee keer plat op haar bovenbenen waardoor de schrik er wel even inzat tijdens de wedstrijd. Maar haar eerste drie sprongen gaven haar de zelfvertrouwen die ze nodig had. Ze voerde deze zo goed uit, met weer 6-en op het scorebord, dat ze toch vol goede moed de plank weer opstapte voor de achterwaartse duik. Het was niet haar beste sprong, maar wat kreeg ze applaus dat ze het toch maar weer deed. Trots kwam ze het water uit en ze mocht zich ook op de drie meter-plank weer de kampioen noemen.