Rhode 2 strijdend ten onder

Sint-Oedenrode - Het is Rhode 2 niet gelukt te promoveren naar de hoofdklasse. In een aantrekkelijke wedstrijd voor veel publiek, met veel Rhode-toeschouwers, verloor Rhode 2 enigszins ongelukkig met 2 – 1 waardoor Erp 2 in de hoofdklasse blijft en Rhode 2 ook volgende competitie in de eerste klasse uitkomt.

In de eerste helft was Rhode 2 de bovenliggende partij met een sterk spelend middenveld en een voorhoede die kansen creëerde: Michel Daniëls had pech in de afwerking omdat de doelman van Erp fraai redde en ook Serge Voss was dicht bij een doelpunt. Ondanks het overwicht van Rhode ging de rust in met een 0 – 0 stand. In de tweede helft waren de ploegen beter aan elkaar gewaagd en werd er van beide kanten fel gestreden. Een ongelukkige actie op het middenveld leidde een aanval in van Erp waarbij de bal zeer ongelukkig tegen de arm van een vallende speler van Rhode kwam. Dit was in het strafschopgebied en de scheidsrechter oordeelde dat het een strafschop was. Een discutabele beslissing, waardoor Erp via de toegekende strafschop op voorsprong kwam in de tweeënvijftigste minuut. Rhode herpakte zich en ging fel op jacht naar de gelijkmaker. In de vijfenvijftigste minuut schoot Paul Smeets tegen de paal, maar even later kopte Jasper van Geffen de gelijkmaker binnen in de tweeënzestigste minuut. 1 - 1. Beide ploegen gingen voor de winst en dat leidde tot een spannende pot voetbal. In de tachtigste minuut kwam Erp op voorsprong via een kopbal uit een corner. Opnieuw moest Rhode een achterstand zien weg te werken. Ondanks het harde werken en enkele hachelijke situaties voor de goal van Erp kwam er geen verandering in de stand en werd Erp enigszins de gelukkige winnaar. Rhode 2 kijkt terug op drie goede wedstrijden in de nacompetitie die helaas niet het gehoopte resultaat hebben gebracht.