Afbeelding

Rooienaar wint bronzen medaille op NK waterpolo o15

Sport

Sint-Oedenrode - Rooienaar Manuel van Oorschodt heeft met PSV C1 afgelopen weekend een derde plaats en daarmee een bronzen medaille op het NK Waterpolo 015 in Ede weten te veroveren.

Het afgelopen jaar werd er door de KNZB voor het eerst een landelijke eredivisie voor de C-jeugd georganiseerd. Manuel van Oorschodt komt daardoor voor PSV in twee landelijke competities uit, door zowel met de B1 als met de C1 te spelen. De C-jeugd eindigde in dit eerste competitiejaar op een 6e plek landelijk. Doordat zij tevens kampioen van de regio Zuid werden namen zij het 26 en 27 mei eerst op tegen de kampioen van regio Noord, Trivia. Deze laatste werd door PSV met respectievelijk 27-4 en 26-1 eenvoudig aan de kant geschoven waardoor PSV C1 zich kwalificeerde voor het NK. Afgelopen zaterdag werd eerst een knappe prestatie neergezet door met 9-6 te winnen van Het Ravijn uit Nijverdal, een ploeg waar in de competitie nog van werd verloren. Daarna moest PSV zijn meerdere erkennen in de gedoodverfde winnaar van het NK en koploper in de competitie, Widex GZC Donk uit Gouda. Zij wonnen met een ruime 20-3.

Op dag 2 werd eerst tegen de andere grootmacht uit de competitie, en uiteindelijk zilveren medaillewinnaar, Polar Bears uit Ede gespeeld. Ook deze wedstrijd werd verloren met 5-12. Hierdoor werd er afgelopen zondag gespeeld om de derde en vierde plaats tegen ZVL De Zijl uit Leiden. In een bloedstollende wedstrijd wist PSV eerst een voorsprong op te bouwen tot 8-3 in de derde periode. Daarna ging het alsnog heel erg mis eind derde part en begin vierde part waardoor de Zijl alsnog aan leiding ging met 9-10. In de laatste 5 (!) seconden wist PSV echter nog net de aansluitingstreffer te maken en met 10-10 eind 4e part draaide de wedstrijd alsnog op penalty's uit. De jongens van PSV wisten het hoofd echter koel te houden en beslisten de wedstrijd met een schitterende penalty reeks in hun voordeel met 14-12!Met deze mooie opsteker begint Manuel aan een lange zomer trainingsperiode met Jong Oranje in Zeist. Over een dikke week eerst nog een toernooi in Hannover met Jong Oranje en de rest van het programma wordt uiteindelijk toegewerkt naar het WK in augustus in Belgrado/Servië.