Afbeelding
Foto: Marije van der Vliet

VDZ Racing aan start Vechtdal Rally

Sport

Sint-Oedenrode - Na het prachtige resultaat in de ELE Rally staat komende zaterdag de volgende rally al weer op het programma van VDZ Racing: De Vechtdal Rally in de prachtige omgeving van Hardenberg. Roel van der Zanden en Ilse van de Sande zijn vastberaden om hier de stijgende lijn met de Evo X weer door te zetten na de geweldige achtste plaats in de ELE. Met een divers deelnemersveld en veel rallyfans in de regio is de Vechtdal Rally de afgelopen jaren een populair evenement gebleken.

In verband met het niet kunnen verrijden van de GTC Rally zal de Vechtdal Rally voorlopig de laatste rally in Nederland voor VDZ Racing zijn. De handschoenen zullen eind augustus weer opgepakt worden voor de shortrally in Kasterlee (B), waarna half september natuurlijk de Hellendoorn Rally weer op het programma staat. Tijd dus om de eerste seizoenshelft met een positief gevoel af te sluiten!
De periode na de ELE is weer gebruikt door het team om de Evo weer helemaal na te lopen zodat er deze rally weer volle bak gestreden kan worden om een zo hoog mogelijk resultaat in zowel het algemeen klassement als de onderlinge Evo X-competitie.
In de Vechtdal Rally staat de teams 8 klassementsproeven te wachten, goed voor dik 100 kilometer op snelheid. Naast de Rally staan er ook nog een Historic- en een Short Rally op het programma. Het serviceterrein is gelegen aan de Noorwegenweg 6 te Hardenberg. De eerste auto van de rally zal om 13.00 vertrekken vanaf de service. De laatste proef zal vanaf 17:53 verreden worden, waarna de finish staat gepland om 18:15. Op dit moment is nog niet duidelijk met welk nummer VDZ Racing zal starten.