Ollandia zeker van lijfsbehoud

Odisco zeker van lijfsbehoud

Afgelopen zondag speelde Odisco 1 in Someren tegen DAKOS 1. De thuiswedstrijd werd overtuigend gewonnen door Odisco, maar ook nu zouden de dames vol voor de winst gaan om daarmee lijfsbehoud in de overgangsklasse te behalen.

Binnen enkele seconden na het beginsignaal maakte DAKOS al 1-0. Hierna nam Odisco echter de leiding over: met goede aanvallen en mooie doelpunten had Odisco na tien minuten een 2-4 voorsprong. Halverwege de eerste helft bouwden de dames de voorsprong verder uit naar 3-7. Hierna vielen de ballen minder gemakkelijk en kreeg DAKOS de kans om dichterbij te komen. Met een 8-10 ruststand zaten beide ploegen nog volop in de wedstrijd. In de rust werd de dames verteld vooral meer overtuiging in de afmaak te hebben, dan zouden ze de winst veiligstellen. In de tweede helft was het spelbeeld anders. DAKOS had tactisch gewisseld en Odisco had meer moeite om kansen te creëren. Na twaalf minuten kwam DAKOS op slechts één doelpunt verschil (10-11). Hierna wist Odisco het gat weer te vergroten en gaf niet meer af. Myrthe van Heereveld maakte, met haar vijfde doelpunt in deze wedstrijd, de stand 11-14 en gooide daarmee de wedstrijd definitief op slot. Eindstand 13-15. Odisco speelde goed en scoorde op de juiste momenten, waardoor er drie punten werden verdiend. Odisco staat slechts één punt achter de derde plaats. De komende twee wedstrijden zal vol worden gegaan voor een plek in de top 3. 27 mei speelt Odisco thuis tegen Rietvogels 1 en 3 juni gaat Odisco naar Melderslo.