Afbeelding

Rooise Ruiters in de prijzen

Sport

Sint-Oedenrode - Het seizoen is nog maar net begonnen en de prijzen stromen al weer binnen bij de Rooise Ruiters. Zowel de dressuurruiters als de springruiters zijn direct succesvol.

Dressuuramazone Marloes de Haas startte als eerste in de klasse B met haar grote zwarte ruin Ikoon. Het was de eerste buitenwedstrijd voor deze mooie combinatie. Zij wist met maar liefst 209,5 punten meteen de eerste plaats binnen te halen. "De galoponderdelen gingen erg goed, terwijl we daar vaak moeite mee hebben. Ondanks dat het een jong paard is, was Ikoon niet erg gespannen. Het is een erg fijn paard." Ook de jury gaf een extra commentaar: Nette proef!
Een andere top combinatie is Bente Voorn met haar paard Jtamalia Z. In het winterseizoen waren zij zowel in de springpiste als tussen de dressuurhekjes succesvol. Vorig weekend was de eerste selectiewedstrijd voor de dressuurruiters. In de klasse L1 wist zij met hoge cijfers een vijfde prijs te winnen.
De ponyruiters gingen naar de dressuurwedstrijd in Reusel. Ook dit was de eerste selectiewedstrijd voor hen. July van der Velden Jonkers debuteerde met haar pony Pepper in de dressuurring. Nog maar net zes jaar oud en zij reed meteen een mooie proef. Helaas vielen zij net buiten de prijzen. Haar oudere zus Tessy van der Velden Jonkers kwam uit met haar beide pony's Pepper en met Tiësto in de klasse AB-B. De start van het zomerseizoen kon voor haar niet beter. Met Pepper behaalde zij 202 punten en won zij hiermee de rubriek. En omdat er maar één de winnaar kan zijn, werd zij met haar Tiësto tweede met 197 punten.
Liv van den Berk maakt ook direct een hele goede start. De dressuurwedstrijd in Reusel was haar eerste wedstrijd met haar nieuwe pony Indigo. Zij wist direct een nette proef te rijden. Deze was goed voor 192 punten en nam de tweede prijs mee naar huis.
Van dressuur naar springen. Anne van Liempd startte afgelopen weekend in Boxtel. In de klasse M reed zij reed met haar paard Carribean Z een goed springparcours. Hiermee behaalde zij de eerste prijs.