Afbeelding

Brabantse kampioenschappen: van dressuur naar springen

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend waren de Brabantse Kampioenschappen Dressuur in Schijndel. Hierbij kwam op vrijdagavond Monique Verhoeven met haar topper Utah als eerste van de Rooise Ruiters uit. Zij wist in de klasse M1 een startbewijs te bemachtigen in slechts 3 selectiewedstrijden.

Samen met Utah reed zij een nette proef. Haar proef werd dan ook beloond door de twee jury's met 191 en 198,5 punten. Monique heeft genoten: "Ik ben hartstikke goed tevreden. Het was een hele leuke ervaring. Utah had een beetje spanning in de ring en ze wordt dan zo ijverig. Elke keer als we starten voelt het alweer beter en we gaan er aan werken om een nog beter afgestemde combinatie te worden samen." We zien deze van oorsprong springruiter, graag vaker terug in de dressuurring!

Naast de Brabantse Kampioenschappen Dressuur waren er dit weekend andere dressuurwedstrijden. Zo ging Laura Petersen naar Maren-Kessel. Deze top-dressuuramazone weet haar succes van afgelopen weken voort te zetten. Opnieuw een mooie tweede prijs in de hoge klasse Prix St. George. Zij reed een mooie proef zonder fouten. Ook de jury complimenteerde haar "Een fijn paard en een correcte proef".

Dressuuramazone Jasmijn van den Brand startte twee keer met haar pony Nevil in de klasse L2. Als eerste verscheen zij in Lieshout. Haar zenuwen zorgden voor een aantal haastige onderdelen in de eerste proef. Met de tips van de jury en haar instructrice wist zij de andere proef uitstekend te rijden. Dit werd beloond een eerste prijs. Een dag later kwam zij aan start in Velddriel. Opnieuw was zij haar concurrentie te goed af en nam ze de eerste prijs mee naar huis.

Volgende week gaan de ponyruiters de strijd aan in Schijndel. Dan zijn de Brabantse Kampioenschappen dressuur. Hier kunnen we gaan genieten van Tessy van der Velden Jonkers met haar pony Tiësto.

Van dressuur gaan we over naar springen. In de weekenden na Carnaval kunnen we gaan genieten van de strijd in de springpiste in manege de Pijnhorst in Sint Oedenrode. We beginnen op 17 en 18 februari met de ponyruiters. Hier mogen de Rooise ponyruiters Tessy van der Velden Jonkers, Romee van de Biggelaar en Jasmijn van de Brand de spits afbijten.

In het weekend van 24 en 25 februari is het de beurt aan de ruiters. Hier zullen negen Rooise Ruiters in de baan verschijnen: Bente Voorn, Nienke Theuns, Bo van Gorkum, Pleun van der Vleuten, Marloes Merks, Peter van Gaal, Judith Martens en Julia Geers. Voor een goede voorbereiding nemen deze springruiters deel aan andere wedstrijden. Zo ging Moes Merks afgelopen weekend naar Berlicum. In de klasse L, met maar liefst 60 deelnemers, wist zij een tiende plaats te behalen. Ook Rooise Ruiter Sanny van der Velden weet prijzen binnen te halen. Vorige week startte zij met haar paard Esta tijdens Indoor de Meierij in Schijndel. In de klasse M behaalden zij een mooie vijfde plaats.