Afbeelding
Foto: Jeroen vd Sande

Sjef van den Berg Nederlands Kampioen indoor

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend waren de Nederlandse kampioenschappen indoor in de Maaspoort in Den Bosch. Er deden vier schutters van Ontspanning mee: Sjef en Piet van den Berg, Kristin Davies en Theo Passier.

Theo schiet bij de heren compound. Met een score van 574 punten eindigde hij op de 18e plaats, net niet naar finalerondes met de laatste 16. Kristin schiet bij de dames recurve. Met een score van 534 punten werd zij 12e. Zij wist ook net geen plaatsje te veroveren bij de laatste 8 voor de finales.

Piet schoot zowel bij de junioren als de senioren mee. Met een score van 567 ging hij als 8e geplaatst naar de finales bij de junioren en als 15e geplaatst naar de finales van de senioren. Op zondagmorgen waren de finales bij de jeugd. Piet trof daar meteen de hoogst geplaatste schutter. Het was een spannend duel, maar Piet verloor deze ronde helaas met 4 - 6. Hij eindigde op de 5e plaats bij de junioren. Bij de senioren trof Piet de nr. 2 uit de voorronde. Ook hier wist Piet goed weerstand te bieden, maar ook hier verloor hij. Piet werd 9e bij de senioren.

Sjef ging met 596 punten als eerste geplaatst door naar de finales. Hij was in goede vorm en vol zelfvertrouwen. Met overtuiging wist hij de eerste twee rondes met 7 - 1 te winnen. In de halve finale ging het even wat minder vanzelf, maar hij won toch met 6 - 2. In de gouden finale trof Sjef zijn teammaat en mede-olympiër Rick van der Ven. De heren waren goed aan elkaar gewaagd, maar Sjef wist iedere pijl in de 10 te schieten, zodat zijn tegenstander weinig kansen kreeg. Met 6 - 2 werd Sjef voor de derde keer op rij Nederlands Kampioen indoor.

Op dinsdag hebben de leden van de Rozelaer een wedstrijd in de competitie geschoten. De winnaar was Antoon Vervoort met 225 punten. De overige scores: Jan Gordijn 218, Jan van Bergen 212, Martie Verhoeven 200, Ron Spijker 190 en Toon Hermes 189.

Vrijdagavond was de tweede vriendschappelijke wedstrijd tegen Krijgsman Soranus. Hierbij wordt door iedere schutter tegen zijn eigen gemiddelde geschoten. De vereniging die uiteindelijk zo dicht mogelijk bij de 0 zit, is de winnaar van de wisselbeker. De scores waren: Jan van Bergen 207, Frans van den Braak 197, René van Erp 219, Jan Gordijn 174, William Huyberts 222, Wil Kivits 227, Michael Moonen 58, Paul van de Mortel 232, Jos van der Veer 188, Antoon Vervoort 112 en Toon Hermes 52. In totaal schoot Ontspanning deze keer -6 en vorige keer +25, in totaal dus +19. Ooranus schoot in totaal - 33. De wisselbeker is nog een jaar in het bezit van Ontspanning.