Afbeelding
Foto: Jeroen van de Sande

Wisselende start teams Attaque

Sport

Sint-Oedenrode - De voorjaarscompetitie 2018 is begonnen. Attaque 1 mag, ondanks de degradatie van vorig seizoen, weer aantreden in de 2e klasse. Attaque 2 en 3 spelen dit seizoen in de 4e klasse en Attaque 4 begint haar avontuur in de 6e klasse.

Attaque 1 begon het seizoen tegen Unicum 3, dat het afgelopen seizoen ten koste van het vaandelteam vierde werd. Ook in deze ontmoeting waren de krachtsverschillen minimaal. Leon Schepens beet het spits af en won met 3-2. Daarna zette Unicum wat aan en twee 5-gamers en een 4-gamer gingen de Geldropse kant op. Attaque 1 liet het daar niet bij en Leon, Menno en Dirk wonnen vervolgens alle drie hun tweede partij. De 4-3 voorsprong werd nog iets verder uitgebouwd. Menno van Os won opnieuw nipt met 3-2 en zo was een gelijkspel gegarandeerd. Helaas werd het geen overwinning: Leon en Dirk konden beiden hun laatste partij niet winnen en zo is de eerste wedstrijd dit seizoen geëindigd in 5-5.

Attaque 2 wil, na de degradatie van afgelopen seizoen, weer kampioen worden. Het team nam afscheid van Peter Verhagen die naar team 3 verkast, en het verwelkomde Stefan Kerk die de omgekeerde weg bewandelde. De eerste test is een uitwedstrijd tegen Een en twintig 3 uit Beek en Donk. Stefan Kerk mocht als eerste aantreden, maar het was voor hem nog wennen; hij verloor met 3-0. Leon Huijberts had het ook lastig, maar won in een thriller met 18-16 de vijfde game in zijn openingspot. Burt van Geffen maakte er vervolgens 2-1 van. Het werd langzaam duidelijk dat de rooise mannen de wedstrijd naar zich toe gingen trekken. Burt won ook zijn laatste twee wedstrijden en Leon en Stefan beiden eentje. Resultaat was een 7-3 overwinning.

Attaque 3 is recent gepromoveerd en dit seizoen zal een lastige worden. Eerste opponent dit seizoen was Smash '73 2. Nick van Galen maakte gelijk zijn debuut in de vierde klasse en deed het verdienstelijk. Het kwam echter nog iets te vroeg en hij kwam niet verder dan 2 games. Cliff van Driel zat meermaals dicht bij een overwinning, maar verloor twee keer zeer nipt. Bram Marinus speelde ook naar behoren, maar het stapje omhoog lijkt nu nog wat te steil. Uiteindelijk was de einduitslag een wat geflatteerde maar spijkerharde 10-0 nederlaag. De eerste punten zullen dit seizoen in de tweede wedstrijd gepakt moeten worden.

De eerste tegenstander van Attaque 4 was Unicum 10. Nick van Galen speelde de eerste wedstrijd voor het nieuwe team en pakte direct het eerste punt. Job van Galen en Bram van Galen hadden het moeilijker en begonnen met een nederlaag. Nick van Galen bracht vervolgens de spanning weer terug en won ook zijn derde partij. Dit waren echter ook de enige punten die er gescoord zouden worden. De eerste wedstrijd van de drie broers eindigde in een 7-3 nederlaag. Geen reden tot paniek.