Odisco wint in laatste minuut

Sint-Oedenrode - Odisco speelde afgelopen zondag thuis tegen DSV 1 uit Diessen. De uitwedstrijd was geëindigd in een 10-13 overwinning voor Odisco. Echter had DVS in de buitencompetitie van Odisco gewonnen, dus Odisco wist dat het de punten vandaag absoluut niet cadeau zou krijgen.

Odisco begon goed aan de wedstrijd. De dames bewogen en speelden aanvallend in hoog tempo. De verdediging stond ook stevig, waardoor de aanvallen van DSV snel onderbroken konden worden. Zo kwam Odisco op een 4-0 voorsprong. Helaas vergat Odisco hierna zichzelf te belonen en weg te lopen: kansen werden er genoeg gecreëerd, maar de afronding was ondermaats. Daardoor ging Odisco met 5-3 rusten. In de rust werd de dames verteld om op dezelfde manier door te spelen, maar wel met meer overtuiging en vertrouwen de kansen te nemen.

Odisco kwam wat slapjes de rust uit, in tegenstelling tot DSV. Hierdoor kwam DSV helemaal terug in de wedstrijd en kwam zelfs op voorsprong, 6-7. Tot het einde bleef het spannend en lagen de ploegen dicht bij elkaar. Met nog 1 minuut op de klok was het 8-8. Door een mooie actie kreeg Odisco een strafworp mee en deze werd benut. Eindstand 9-8, in het voordeel van Odisco.Odisco moest hard werken en blijven knokken voor de volle winst, maar dit werd uiteindelijk beloond. Met deze 2 punten staat Odisco als promovendus keurig 3e in de overgangsklasse. Donderdag speelt Odisco een inhaalwedstrijd om 19:15 in Riethoven tegen Rietvogels 1 en zondag speelt Odisco om 12:45 in Hapert tegen VVO 1.