Nijnsel maakt valse start

Sint-Oedenrode - Nijnsel heren 1 was gebrand op een goed resultaat bij de eerste (thuis)wedstrijd na de winterstop. Handel was de tegenstander, een ploeg die we dit seizoen nog niet hadden ontmoet. De bezoekers hadden tot nu toe een redelijk aantal wedstrijdpunten vergaard en in een aanzienlijk minder aantal wedstrijden.

Handel kwam wat gretiger uit de startblokken, zo leek het. Ze hadden de vlagere wind in de rug en ze combineerden er lustig op los op de uitstekende kunstgrasmat. De gastheren hielden echter relatief gemakkelijk stand maar konden voorin zelf ook niet echt potten breken. Dit had een logische 0-0 ruststand tot gevolg, de toeschouwers raakten de eerste vijfenveertig minuten niet echt opgewonden. Na de thee had Nijnsel letterlijk de wind in de rug en speelde het richting clubhuis en dat maakt(e) altijd extra krachten los. In de 51e minuut ging het echter fout aan de andere kant. Een Handelse speler dook op voor de keeper maar in de Nijnselse neusgaten drong een penetrante buitenspelgeur naar binnen. Ook bij de assistent-scheidsrechter, de integere heer Dortmans, die keurig zijn vlag in de lucht stak. Daar staat hij uiteindelijk voor. Twee metertjes buitenspel maar, de leidsman vond het echter te weinig om het doelpunt af te keuren….. Een forse tegenslag die de gasten behoorlijk in de kaart speelde. Zij gingen lekker achterover leunen en zochten waar mogelijk de counter op. En als het echt penibel werd dan lag er wel iemand op de grond te kermen. Nijnsel drong wel aan maar deed dat zonder al te veel overtuiging. De robuuste verdedigers uit Handel stonden hun mannetje bij de spaarzaam gevaarlijke momenten. Ruim na kwart over vier stond er dus 0-1 op het scorebord. Een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, maar goed, de doelpunten geven nu eenmaal de doorslag. Aanstaande zondag wacht Nijnsel een op papier pittige pot uit tegen Sparta'25 dat de ranglijst tot zondag aanvoerde maar een pijnlijke nederlaag leed tegen laagvlieger Excellent. Even afwachten wat dat voor de wedstrijd van zondag gaat betekenen. Nijnsel hoopt opnieuw op een grote supportersschare want alleen met alle schouders eronder kan het tij worden gekeerd.