Afbeelding
Foto: Jeroen vd Sande

Rooise amazones maken goede start

Sport

Sint-Oedenrode - Rijvereniging de Rooise Ruiters & Ponyruiters organiseerde afgelopen weekend de eerste dressuurselectiewedstrijd van het winterseizoen 2017-2018. In manege de Pijnhorst streden alle ponyruiters van kring Eindhoven de Kempen voor mooie prijzen.

Het publiek kon zaterdagochtend direct genieten van het talent Tessy Van der Velden Jonkers. Zij kwam met haar twee pony's Tiësto en Pepper uit in de klasse AB-B. Hier nam zij met mooie punten van 194 en 187 zowel de tweede als de derde prijs mee naar huis.

In de klasse M1 waren Nienke Theuns en Sanne van Run elkaars concurrenten. In de eerste proef wist Nienke met haar pony Allendara Thunder Beauty een knappe derde plaats te behalen. Hierbij eindigde zij net boven Sanne van Run met haar pony Sulaatik's Prestige, die een vijfde plaats in nam. In de tweede proef waren de rollen omgedraaid. Sanne zette een nette proef neer welke met een mooie eerste plaats werd beloond. Ook Nienke wist de tweede proef goed te voltooien en behaalde een ex aequo tweede plaats.

Ook de springruiters gingen op pad. In Oirschot kwam Julia Geers met haar paard Darwin aan de start. Na meerdere succesvolle wedstrijden, wist Julia ook dit keer een uitstekend resultaat neer te zetten. In de klasse Z sprong zij dubbel 0, wat goed was voor een tweede plaats. Op 14 en 15 oktober wordt in de manage de Pijnhorst de eerste dressuurselectiewedstrijd voor de paarden georganiseerd. Wij wensen alle deelnemers veel succes!