Nijnsel troeft SBC af

Sint-Oedenrode - De derby Nijnsel-SBC is afgelopen zaterdagavond in het voordeel van de thuisploeg beslecht. En dat mag rustig verrassend worden genoemd omdat de gastheren opnieuw met de nodige absenties hadden te kampen. Maar mogelijk gaf dat de elf uitverkoren voetbalartiesten juist de geest want de ploeg streed voor elke meter, gaf weinig ruimte weg en ontregelde het spel van de gasten.

De afgelopen periode werd keeper Thijs van Esch vaak bewierookt, hij had echter dit weekend elders de ski's ondergebonden. En zo kwam Youri Dortmans op doel te staan en ook hij kweet zich uitstekend van zijn taak, zodat de credits dit keer dan ook volledig terecht naar hem gaan.
Nijnsel begreep maar al te goed dat het op een andere manier moest spelen dan de week ervoor tegen EMK. Er werd nu veel beter en korter gedekt en, het moet gezegd, de terugkeer van Stefan Hulsen voorin zorgde voor veel meer gevaar. Hij werd de afgelopen weken node gemist. In de 38e minuut sprong het talrijke publiek met een geelblauw Nijnsel hart al omhoog toen er in hun ogen een zuiver doelpunt werd geproduceerd. Zowel de assistent-grensrechter van SBC als de leidsman hadden echter een geur van buitenspel waargenomen. Beide heren beschikken klaarblijkelijk over een uitstekend reukvermogen.
In de rust schonk 'theoloog' Verhoeven een puike 'China (spreek uit 'Tsjaina') pai mu than feng sui superior Avondthee' met een vleugje afrodisiacum en dat kwam het spelbeeld in de tweede helft zeker ten goede. In de 51e minuut namelijk brak Stefan Hulsen door de oranjezwarte defensie die binnen de zestien werd aangetikt en dat kan in het moderne voetbal maar één ding betekenen: strafschop! Ofschoon de Sonse keeper, ook goed op dreef, wel de goede hoek koos was de pingel toch voor hem te scherp aangeschoten en dat betekende voor de Nijnsel aanhangers de luid bejubelde 1-0. Niet veel later kwam de sneeuw met bakken naar beneden. Een prachtig gezicht in de felle lampen en veel vrouwelijke supporters uit beide kampen met een serieuze hang naar romantiek beschouwden dit dan ook als een vervroegd hemels Valentijnsgeschenk. De scheidsrechter, woonachtig in Valkenswaard en geboren in 'Nittersul', een van de Acht Zaligheden met een slordige 870 inwoners, overlegde met de spelers 'wat te doen', maar tot opluchting van het enthousiaste publiek wilde iedereen door. Toen brak er een periode aan van 'vrouwen en kinderen eerst' en kon de thuisploeg niet veel meer dan verdedigen en de bal zo ver mogelijk van het eigen doel houden. Bij enkele uitbraken van de thuisploeg ontbrak vervolgens de precisie. Er hing van alles in de lucht maar niet de verlossende 2-0. Voor het Nijnsel doel ontstonden nog enkele hachelijke situaties maar zolang de bal niet over de lijn gaat, wordt er niet naar het midden gewezen. Na negentig minuten, waarvan de laatste vijftien wel erg lang duurden, konden eindelijk de Nijnselse armen in de lucht. Een fraaie, niet verwachte overwinning na een wedstrijd die niet louter vergeven was van een pastorale schoonheid, kon voor de thuisploeg worden bijgeschreven. Trois points.
Nijnsel 2 haalde op zondag eveneens een belangrijke thuisoverwinning tegen concurrent Sparta'18 2 uit het pittoreske Sevenum. Na een ruststand van 1-2 wees het scorebord na negentig minuten de eindstand 4-2 aan.

Zondag naar het Jan Louwers stadion
De voorlopig laatste wedstrijd vindt aanstaande zondag plaats in het historische Jan Louwers stadion aan de Charles Roulslaan 1 in het Eindhovense Stratum. Nijnsel neemt het dan op tegen het sterke en getalenteerde 'Eindhoven Amateurs' waartegen thuis met veel kunst- en vliegwerk een gelijkspel werd behaald, 1-1. De wedstrijd begint om 14.30 uur. En na het vele nepnieuws van de afgelopen weken ('PSV gaat nog steeds voor de titel'), nu eindelijk weer eens echt nieuws: Luuk Kremers is vanwege zijn stijgende vorm (tijdelijk) aan de selectie toegevoegd. Op zondag 12 maart staat dan weer de eerste wedstrijd op het programma, thuis tegen Braakhuizen. Tevens wordt op die middag het nieuwe kunstgras korfbalveld op sportpark Den Eimert officieel in gebruik genomen.