Gehavend Ollandia laat de punten bij ELI

Sint-Oedenrode - Was het elftal van ELI voor de eerste keer sinds lange tijd weer compleet zo gehavend was het elftal van vv Ollandia. Op voorhand al een geven dat niet ongemerkt zou blijven tijdens de wedstrijd. Met een zeer defensieve opstelling van Ollandia 5-4-1, was er alles aan gelegen om de 0 vast te houden en zo te hopen op een puntje.

Echter zo als zo vaak gaat het in de eerste 10 minuten van zowel de eerste als de tweede helft fout. Bij de eerste goal gaat een ongelukkige handeling van keeper Wouters aan vooraf doordat hij de bal na dat deze de grond heeft geraakt weer oppakte. Veel scheidsrechter laten het stuiteren van de bal vaak doorspelen echter deze scheidsrechter, op appelleren van de spelers van ELI, meende de regels zeer strikt te moeten toepassen. Dat uit de geven vrije trap in de 3e minuut dan ook nog de 1-0 valt is extra zuur. In de 15 min. was het weer raak toen de buitenspelval van Ollandia een steekje liet vallen? en ELI de bal rustig voor kon zetten en afwerken 2-0.

Het spel van ELI was voetballend beter verzorgd en steeds dreigend echter grote kansen wist men in de eerste helft niet meer te creëren. Voor Ollandia werd de schade aan het spelers arsenaal nog groter toen in de 30 min Gerben Voets, na een zware tackel van een ELI speler, het veld geblesseerd moest verlaten. De tweede helft was amper 3 minuten bezig toen de scheidsrechter een vrij gemakkelijke penalty aan ELI gaf. De 3-0 was daarmee een feit en de wedstrijd was daarmee definitief gespeeld. Ook aan de 4-0 hing een luchtje doordat een handsbal aan de goal voorafging welke niet werd gezien door de scheidrechter. Al met al een verdiende winst voor ELI met een voor Ollandia geen gelukkige scheidsrechter. Nu maar hopen dat de vakantiegangers weer snel terug komen en de blessures snel gaan genezen zodat ook Ollandia eindelijk weer eens met een volledige selectie aan kan treden.

Ollandia ontvangt Nederwetten
Zondag staat er op sportpark Ekkerzicht voor Ollandia weer een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal moeten ze thuis aantreden tegen Nederwetten, een tegenstander die op de standenlijst in de middenmoot staat. In de uitwedstrijd leed Ollandia een 2-1 nederlaag en heeft nu een en ander recht te zetten en kan met een overwinning naar aansluiting met de middenmoot spelen.

Het zal zich wel moeten wapenen tegen de strijdlust van deze tegenstander en zich zeker niet laten verrassen. Hopelijk kan Ollandia met de steun van vele supporters de punten in eigen huis houden en zorgt dit na afloop voor verhoogde feeststemming op de door de Ollandia Vrouwen georganiseerde Apres Ski. Zondagmorgen staan er nog meer mooie thuiswedstrijden op het programma, waarbij Ollandia 2 de hoge stand op de standenlijst moet zien vast te houden tegen Avesteyn. Ook de Ollandia Vrouwen willen, na de mooie overwinning op kampioenskandidaat Vlijmense Boys, tegen de andere titelkandidaat Tivoli de punten in eigen huis houden. Voor de overige seniorenteams staan zondag uitwedstrijden op het programma, terwijl op zaterdag ook de diverse weer in Ollandia jeugdteams in actie komen.