Nijnsel in ondertal onderuit

Sint-Oedenrode - Het was meer dan zes maanden geleden dat het bestuur van vv Nijnsel/TVE Reclame bij een thuiswedstrijd de bezoekers moest feliciteren met de overwinning. Maar afgelopen zondag moest het toch weer een keer gebeuren tegen koploper Wilhelmina Boys. De bezoekers uit Best gingen in de topper met de verdiende overwinning aan de haal.

Nijnsel verscheen door talrijke oorzaken niet in de sterkste opstelling aan de start en dat wreekte zich uiteindelijk. In de zestiende minuut nog een cruciale redding van doelman Thijs van Esch van Nijnsel die er twee minuten later echter niets aan kon doen toen verdediger Mark van Berlo in de zestien bij een dreigende situatie de bal tegen zijn opgestoken handen kreeg. En dat is dan meteen een dubbele straf: een pingel tegen en rood. De bezoekers profiteerden gretig van deze buitenkans en de 0-1 kwam op het scorebord. Tien minuten later was er aan de andere kant sprake van een handsbal en opnieuw werd de bal op de stip gelegd, vergezeld van een gele kaart. Topscorer Stefan Hulsen trok zijn compressiebroek nog eens recht en knalde meedogenloos de gelijkmaker tegen de touwen. De bezoekers waren echter niet uit hun doen en met een overtal bleven zij het vijandelijke doel opzoeken en bestoken. Opnieuw toonde Thijs van Esch zijn kwaliteiten en voorkwam zowel in de 33e als de 36e minuut een zekere voorsprong van de bezoekers. In de 37e minuut echter opnieuw een doelpunt van Bestse makelij uit een stilstaande situatie. De 1-1 was ook de ruststand. Na de pauze bleven de gasten aandringen en met name de bij vlagen ongrijpbare en rappe Ruben Rodrigues speelde als in zijn beste dagen bij Boskant. Voor Nijnsel was er in de tweede helft slechts één kans te noteren, bijna vanzelfsprekend door Stefan Hulsen in de 68e minuut. Hij vond de keeper op zijn weg. In de 78e minuut een corner waarbij de bal terechtkwam bij een speler van de Boys die koelbloedig de wedstrijd in het slot gooide: 1-3 en niets op aan te merken. Man of the Match (opnieuw) keeper Thijs van Esch van Nijnsel, geprezen door vriend en vijand. Zijn katachtige reflexen, voorheen geëtaleerd bij Rhode 4, dwingen alom respect af.
Aanstaande zondag gaat Nijnsel 1 op bezoek bij het lastige Reusel Sport, de laatste (inhaal)wedstrijd van dit kalenderjaar. Supporters zijn opnieuw welkom want drie punten houden de geelblauwen in de top van het klassement.
Donderdag 15 december houdt vv Nijnsel/TVE Reclame haar jaarvergadering voor alle leden. Aanvang 21.00 uur in de kantine van het sportcomplex Den Eimert aan de Sportlaan.