Ongelukkige nederlaag van Rhode in Empel

In de wedstrijd tussen twee promovendi uit de derde klasse verdienden beide ploegen een puntje op basis van het vertoonde spel en gecreëerde kansen. Emplina won enigszins gelukkig met 2 – 1, waardoor Rhode met een wrang gevoel huiswaarts keerde.

Beide ploegen begonnen met aanvallend voetbal, hetgeen enkele gevaarlijke situaties opleverden. In de twaalfde minuut kwam Emplina onverwachts op voorsprong. De scheidsrechter beoordeelde in een zeer dubieuze situatie een terugspeelbal van Rhode. De hieruit toegekende vrije trap werd fraai in geschoten Ook hierna bleef het spel op en neer gaan zonder echte grote scoringskansen, Goede acties van Geert Oerlemans en Tom Willems waren dreigend, de afwerking was niet doeltreffend.
In de tweede helft eenzelfde speelbeeld. Twee ploegen die de intentie hadden om te winnen, maar geen uitgespeelde kansen creëerden. Rhode was het merendeel van de tweede helft de betere ploeg, Emplina bleef loeren op een kansje en dat kwam er ook. In de zeventigste minuut werd een goede aanval via links goed afgerond, waardoor de 2 – 0 op het scorebord stond. Toch bleef Rhode aandringen en dit werd beloond met een fraaie treffer. Roel Smeets krulde in de vijfentachtigste minuut een vrije trap vanaf 25 meter in de bovenhoek. Dit betekende 2 – 1 met nog vijf minuten te spelen. Ondanks fel aandringen van Rhode viel de verdiende gelijkmaker niet en was Emplina uiteindelijk de gelukkigste partij.

A.s. zondag staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Rhode gaat op bezoek bij Best-Vooruit. Een echte derby dus, die ruim 10 jaar gelden ook als een op het programma stond. Destijds had Best-Vooruit een sterke formatie die ook lang in de 1e klas heeft gespeeld en nu voor het 2e seizoen in de 2e klas meedraait. Vorig seizoen had het de nodige problemen, maar dit jaar gaat het stuk beter.