Afbeelding

VDZ Racing op jacht naar titel in Nissan 350Z Challenge

Sport

Sint-Oedenrode - Aankomende vrijdag en zaterdag staat de volgende wedstrijd op de Nederlandse rallykalender op het programma, de befaamde GTC Rally, ook wel bekend als de Nacht van Achtmaal. VDZ Racing staat op pole position om de titel te grijpen in de Nissan 350Z Challenge, en heeft daar nog 2 wedstrijden de tijd voor. Hopelijk hoeft niet op de laatste wedstrijd gewacht te worden om de titel binnen te slepen, maar de competitie zal als vanouds weer ouderwets sterk zijn.

In de huidige tussenstand heeft VDZ Racing een voorsprong van 24 punten op achtervolger Tijink. Als hij wint worden er 23 punten bijgeschreven. Mocht VDZ Racing 2e worden, ontvangt men hier ook 23 punten voor en zo gaat dit door tot de laatste plaats. Dit rechtvaardigt het feit dat VDZ Racing met een standaard auto rijdt en Tijink met een verbeterde. De opdracht is dus simpel: Tijink verslaan of direct achter hem finishen en de titel is binnen. De werkelijkheid zal anders worden: Naast Tijink staat ook Parren weer aan de start met (ook) een verbeterde 350Z en zal het een zware strijd gaan worden op de rallypaden.

In de Hellendoorn Rally werd Roel van der Zanden genavigeerd door Arjan Veldkamp die de hotseat naast Roel warmhield voor Ilse van de Sande, die vlak voor de Hellendoorn Rally slachtoffer is geworden van een kop-staart botsing. We zijn nu een paar weken verder maar de deelname van Ilse kan helaas dit weekend niet plaatsvinden. Daarom heeft Roel ook verder gekeken naar een andere navigator. Gezien de moeilijkheidsgraad van de GTC Rally is iemand met flink wat ervaring gewenst. Ilse zal dit weekend vervangen worden door Gijs Boom, een zeer ervaren navigator die ook gewend is aan snelle auto's.

Op vrijdagavond wordt gestart met 5 klassementsproeven. Meteen om de hoek bij de service (nieuwe locatie: PSC Den Goubergh, Oude Ettensebaan in Roosendaal) is een nieuwe proef uitgezet die op zaterdag ook nog 2 maal verreden zal worden. Verder staan op vrijdag KP Wernhout en de waanzinnige proef Achtmaal (ruim 20 km!) op het programma. Op zaterdag volgen er nog 12 proeven waaronder die in Etten-Leur. De finish staat rond 1930 gepland op het podium.

Iedereen is natuurlijk uitgenodigd om de verrichtingen van VDZ Racing te komen volgen en te kijken of de titel binnengehaald kan worden.