Ollandia te laat bij de les

Sint-Oedenrode - Ollandia heeft zondag een wedstrijd gespeeld met 2 gezichten. In de 1e helft was het erg timide en liet men zich veel te ver terugzakken waardoor ELI de bovenliggende partij was en verdiend met 0-2 ging rusten. Na de theepauze zagen we gelukkig een ander Ollandia dat nu veel verder naar voren voetbalde en de druk op de verdediging van Eli hield. Helaas was het doelpunt van Stan de Beer onvoldoende om de opgelopen achterstand goed te maken.

Was het in de eerste 15 minuten nog een beetje aftasten aan beide zijde, nadien kwam ELI steeds beter in de wedstrijd en had het meeste balbezit. Ollandia liet zicht, zoals eerder gezegd, verder terugdringen en was niet bij machte om het ELI echt lastig te maken. Ondanks dat was het wel Mike van Rooij die namens Ollandia de eerst kans kreeg. Hij soleerde door de verdediging van ELI maar wist het laatste zetje net niet te geven. Ook ELI kreeg zo zijn kansje maar het leek op een 0-0 russtand uit te draaien. Plotseling was het echter in de 41e minuut 0-1 doordat een zwak ingeschoten bal van ELI speler Frank van Erp zowel door onze verdediging als wel door onze doelman werd gemist. En zoals wel vaker was het 2 minuten later 0-2. Dit keer ging er een goede aanval van ELI aan vooraf en was het de spits die de bal teruglegde op de inkomende Bob Spijkers die hard raak schoot. Ruststand 0-2.

Gelukkig zaqgen we na rust een ander Ollandia. Veel meer de aanval zoekend en proberend ELI op eigen helft vast te zetten. Dit lukte grotendeels en Ollandia was dan ook veel meer in balbezit dan ELI,alleen tot echt uitgespeeld kansen leidde dat niet. Toch kwam er al snel de aansluitingstreffer. Het was Stan de Beer die van buiten naar binnen kwam, zijn tegenstander uitspeelde en vanaf rand zestien uithaalde, de bal in de verre hoek deponerend waarbij de doelman van ELI kansloos was. Dit gebeurde in de 52e minuut en bleef Ollandia het proberen om te komen tot de gelijkmaker. Ondanks de goede wil kregen we niet echt veel uitgespeelde kansen en moesten we alert blijven op uitvallen van ELI dat zich maar nauwelijks staande wist te houden. Toch waren zij het die met 3 punten naar huis gingen en Ollandia teleurgesteld achterliet. Eindstand 1-2 en hopelijk kunnen we de lijn van de 2e helft volgende week tegen Nederwetten doortrekken.