Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: b17367
Sport

Competitie Dioscuri - KDO Deurne

  Sport

Zaterdag 26 maart turnden twee teams van Dioscuri uit in Deurne. Het mixteam D2/D3 van Dioscuri nam het op tegen KDO Deurne en het mixteam divisie 3/4 van Dioscuri nam het op tegen een samengesteld team van KDO Deurne en De Molenwiek uit Asten.

De D2/D3-tunsters, die het zonder de zieke Janne Oerlemans moesten doen, begon de wedstrijd op balk. Nora Wijnen zette de hoogste score namens Dioscuri neer op balk, 13.00 pt. Puk Glorius scoorde ook goed op dit onderdeel, 11.80 pt. Op het tweede onderdeel brug ging het bij Alysha Broeders even mis. Tijdens het inturnen kwam ze ongelukkig terecht. Maar ze herpakte zich en turnde haar brugoefening nog knap uit. Evelien den Ouden behaale op de brug veruit de hoogste score namens Dioscuri. Maar ook Lisa van Leeuwen, die 3sec een keurige hoekhang liet zien, scoorde met 13.30 pt goed op dit onderdeel. Op sprong zette opnieuw Evelien de hoogste score neer (13.20 pt), gevolgd door Jindy van den Oever. De twee strakke overslagen tot ruglig van Jindy waren goed voor 12.15 pt. Op het laatste onderdeel, de vloer, turnden de dametjes van Dioscuri erg goed. Bente Derks scoorde maar liefst 15.10 pt. Ook Birgit Maurix liet een strakke oefening zien met een keurige pirouette, goed voor 14.00 pt. Omdat verspreid over twee zalen werd geturnd (in beide zalen op twee toestellen) was niet in te schatten welk team er met de winst vandoor zou gaan. Helaas voor onze meiden bleek dit het team van KDO te zijn. Wel werd Evelien overtuigend 1e in het individuele eindklassement.

Het divisie 3/4-team, dat het zonder de geblesseerde Jade van Vechel moest doen, begon de wedstrijd op vloer. Paula Verwaard behaalde hier de hoogste score namens Dioscuri, 10.90 pt. Elena Haenen, die een hoog uitgevoerde arabier salto liet zien, scoorde voor haar vloeroefening 10.30 pt. Myrne van den Eertwegh begon haar oefening succesvol met als eerste serie een arabier gevolgd door een achterwaartse loopsalto. Helaas was haar energie voor de laatste serie op en sloot ze haar oefening af met een val na de salto voorwaarts met halve draai. Op het tweede onderdeel, sprong, was het een beetje behelpen in de kleine gymzaal, maar dat maakte voor Sterre van den Brand niet uit. Zij behaalde de hoogste score namens Dioscuri (11.60 pt), gevolgd door Anneke Verwaard, die een mooi gemiddelde van 11.05 pt behaalde. Nienke van der Vleuten liet twee nette overslagen zien, goed voor 10.85 pt. Als derde onderdeel stond de brug op het programma. Julia van Hoof turnde op it toestel een prachtige oefening en behaalde daarmee de hoogste score namens Dioscuri (11.30 pt). Op het laatste onderdeel, balk, lieten Sterre en Myrne een vrijwel optimale uitvoering van hun balkprogramma zien. De winst ging ook in deze wedstrijd helaas niet naar Dioscuri. Wel eindigde Julia knap als 3e in het individuele eindklassement, gevolgd door Sterre, die 4e werd.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!