Eveline in actie
Eveline in actie

Eveline van der Looij en Esprit in de prijzen

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend vonden de Brabantse Kampioenschappen pony's plaats in Manege 't Zwarte Water te De Mortel. In de klasse D/E-L deed namens de RPPR mee, Eveline van der Looij met Esprit. Eveline herstellende van een longontsteking wilde absoluut deze wedstrijd niet afzeggen, naast een ticket voor de Nederlandse kampioenschappen was er ook deelname aan Indoor Brabant te verdienen. De beste 5 mogen naar Ermelo, de beste 20 geklasseerde mogen op 13 maart aantreden bij het "grote werk" Indoor Brabant.

In de eerste omloop met 53 combinaties bleef Eveline en Esprit foutloos, gelijk 29 andere combinaties, waarna de barrage volgde. Hier werd duidelijk dat het parcours duidelijk in het voordeel was van de D-pony's, de wendbaarheid gaf de doodslag om tot een snelle eindtijd te komen. Eveline en Esprit leverde een geweldige prestatie om van alle 6 E- combinaties als enige foutloos te zijn en daarmee de beste E-L combinatie te zijn van indoor 2016. In de totaal ranking werd de 11 de plaats behaald. Wedstrijd omroeper Ard van de Eertwegh prees de combinatie voor het doorzettingsvermogen met de herstellende Eveline. Secretariaat lid voor de Brabantse kampioenschappen Henny Merks was verheugd om Eveline mede te delen dat zij mag aantreden in de grote ring op Indoor Brabant.

Voor de paarden staat aankomend weekend in het teken van de kampioenschappen. Afgelopen weekend werd door menig ruiter en amazone ter voorbereiding deelgenomen aan de wedstrijden in Velddriel en Nistelrode. Anne van Liempde en Falanda zijn in vorm. In Velddriel reed deze combinatie twee mooie foutloze rondes in de klasse B wat werd beloond met de eerste prijs. Isabel Geers en Alexander kwamen aan de start in de klasse L, de balken bleven liggen wat resulteerde in een zesde prijs. Haar zus Julia Geers reed met Darwin het M parcours binnen, na twee rondes werd deze combinatie vierde. Sanny van der Velden en haar Esta vertrokken naar Nistelrode. Ook zij reden twee mooie rondes en werden tweede in de klasse B.