Odisco wint belangrijke wedstrijd voor lijfsbehoud

Odisco speelde afgelopen zondag tegen Eyckelkorf 1 uit Bergeyk. De vorige wedstrijd werd door Eyckelkorf gewonnen met 12-10, maar het verschil op de ranglijst was bij aanvang van de wedstrijd één punt in het voordeel van de dames uit Olland. Odisco zou bij winst het verschil kunnen vergroten en dus een belangrijk gaatje kunnen slaan.

Odisco begon de wedstrijd fel en speelde met regelmaat goed en snel korfbal. Zo kon Odisco binnen 10 minuten op een 4-1 voorsprong komen via Lienke Merks, Marlon van Heeswijk, Lisa wouters en Meike Leenderts. Odisco bleef geconcentreerd verdedigen en had veel dreiging in de aanval. Zo kon de ploeg uitlopen naar een 8-4 ruststand. Doelpunten van        Marlon van Heeswijk (2x), Lienke Merks en Lisa Wouters. In de rust werd de dames verteld de concentratie vast te houden en fel te blijven. De voorsprong behouden was het voornaamste doel.

Na rust had Odisco veel moeite met het creëren van kansen en de kansen die er waren, werden niet benut. Zo kon Eyckelkorf terugkomen naar 8-7. Pas na twaalf minuten wist Odisco weer te scoren via Marlon van Heeswijk. Hierna bleef de wedstrijd in evenwicht en speelde Odisco de wedstrijd slim uit. Met doelpunten van Floor van Heeswijk (2x) en Lisa Wouters wist Odisco deze belangrijke wedstrijd te winnen met 12-9. Door deze overwinning en puntverlies van directe tegenstanders, zijn de dames uit Olland veilig in de strijd tegen degradatie!

Odisco speelde een goede eerste helft, maar had veel moeite om in de tweede helft de wedstrijd definitief te beslissen. Volgende week speelt Odisco om 14.35u uit in Den Dungen tegen de ongeslagen kampioen Flash.