Korfbal
Korfbal

Odisco geeft niet thuis tegen NDZW

Olland - Odisco speelde afgelopen zondag uit in Vlijmen tegen NDZW. De door griep geteisterde ploeg uit Olland wist dat het heel moeilijk zou gaan worden tegen de nummer 2 van de competitie. Ondanks dit alles had Odisco toch het idee dat er iets te behalen viel.

Odisco begon redelijk goed aan de wedstrijd en wist via Lisa Wouters in de eerste aanval te scoren. Al snel was het duidelijk dat NDZW de bovenliggende partij was. De felheid van NDZW was op alle fronten veel groter. Odisco kon in de 1e helft niet bijbenen en moest toezien dat NDZW een gat sloeg naar 8-3 tot de rust. Doelpunten werden gemaakt door Meike Leenderts en Marlon van Heeswijk.
In de rust werd de dames verteld dat als het een keer niet loopt, er dan gecompenseerd moet worden met felheid en dat het daaraan ontbrak. Het doel was dus duidelijk: feller die tweede helft in gaan. Ook de tweede helft begint de uitploeg slap en het leek alsof NDZW Odisco zou gaan trakteren op een riante nederlaag. Na vijf minuten was het al 10-3. Toen werd Odisco wakker speelde wat beter en was vooral feller, waardoor de ploeg uit Olland kon terugkomen naar 12-8. Doelpunten van Marlon van Heeswijk, twee keer Meike Leenderts, Lisa Wouters en Floor van Heeswijk. Helaas bleek dit te laat en het slotoffensief was wederom voor NDZW. Hierin wist alleen Myrthe van Heereveld nog te scoren. Ook deze wedstrijd waren er speelminuten voor twee meiden van de B1: Christy Verhagen en Evi van Galen. Ook deze twee meiden lieten zien goed mee te kunnen draaien. Eindstand 15-9.
Door dit verlies en winst van andere ploegen schuift in stand van de competitie veel ploegen naar elkaar toe en volgen er voor Odisco nog een paar belangrijke wedstrijden voor lijfsbehoud. De eerstvolgende wedstrijd is aanstaande zondag om 10.00 uur in de sporthal de Streepen tegen Eyckelkorf 1.