Archief
Archief

Handboogvereniging Ontspanning

Sport

Sint-Oedenrode - Dinsdagmiddag is bij de Rozelaer geschoten voor de onderlinge competitie. De dag winnaar was Antoon Vervoort met een score van 222. Verder uitslag: Jan Gordijn 210, Jan van Erp 208, Toon Hermes 204, Ron Spijker 186 en Mart Verhoeven 222 (bm).

Op vrijdagavond is de Carnavals Beker verschoten. Het was een gezellige boel met schutters die allen verkleed waren. Ze lieten zich de snert en roggebrood met zult en spek goed smaken. Het carnavalsblazoen was voor de schutters wat klein uitgevallen, maar dat mocht de pret niet drukken. Na 30 pijlen en tussentijds nog wat snert mocht Rene van Erp zich winnaar noemen van de beker met een score van 130. De verdere uitslagen waren: Mart Verhoeven 90, Jan van Erp 79, Beppie van Bergen 61, Jerica van de Mortel 53, Paul van de Mortel en Jos van der Veer 36 en Michael Moonen 11. Tijdens de wedstrijd zijn Toon Hermes, Antoon Vervoort en Mark Kuys gestopt.

Op zaterdag was er een indoorfita in Eindhoven. Namens Ontspanning waren er zes deelnemers. Mart Verhoeven was met 512 punten zesde bij de senioren. Dione Mesu schiet bij de meisjes cadetten. Met een score van 516 punten won zij daar de bronzen medaille. Bij de jongens cadetten waren vier deelnemers: Simon Roumen schoot 237 punten en werd 14e. Tim Hulsen schoot 463 en werd 8e, Simon Boersbroek schoot 480 en werd 6e. Floris Mesu schoot 528 punten en won de zilveren medaille.

Op zondag was er op Papendal de tweede 70 meter indoorronde. Sjef van den Berg schoot daar mee. Met 342 punten ging hij als tweede geplaatst naar de finales. Hij wist alle vier de rondes te winnen en werd dus opnieuw de winnaar. Op maandagavond hebben de Vrienden van Pieter Breugel hun clubavond. Dinsdagmiddag schiet de Rozelaer en op vrijdagavond de senioren. De leden hebben een eigen sleutel en kunnen vrij binnen en buiten trainen als de accommodatie niet bezet is. De jeugdtraining is op woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur.