Archief
Archief

Anne Markgraaff wint in De Mortel

Sport

Zondag was er een wedstrijd in De Mortel. Daar konden de dames nog even oefenen voor de Brabantse Kampioenschappen van over twee weken. Niet zonder resultaat.

Omdat sommige mensen niet weten wat al de letters inhouden, leggen we het hier nog eens uit. Klasse B staat voor beginnelingen, Klasse L voor Licht, Klasse M voor Midden en Klasse Z voor Zwaar. Dus in Klasse B liggen de balken lager dan in Klasse L. Het wordt dus steeds hoger gebouwd. Met als voorbeeld: in Klasse Z staan de hindernissen op 110m.

Dan hebben we natuurlijk ook verschil van pony's en maten hoe groot ze zijn. A pony's zijn het kleinst. Dan komen de B, C, D en E. Maar als je begint met ponyrijden dan start je meestal op een A of B pony. Je bent dan 8 of 9 jaar oud. Naarmate je ouder wordt, ga je ook over op grotere pony's, dus je mag tot 18 jaar ponyrijden en dan zit je ook op de grootste maat pony's. Een D of zelfs een E pony. Dan heb je nog de barage. Dat wil zeggen; als je de eerste ronde alle balken hebt laten liggen, mag je meedoen aan de barrage (een soort finale.) Valt er een balk uit de lepels, dan mag je geen barage rijden. Een 'rondje nul gereden' zeggen ze dan in vaktermen. In de barage gaat het om de snelste tijd en ook dan moeten alle balken blijven liggen.
Anne Markgraaff reed met haar 'Way of life' een mooie eerste ronde waarna ze barage mocht rijden. Ze reed een mooie, nette maar toch snelle barage wat haar een eerste plaats opleverde in de klasse D/E/L. Daarna was het de beurt aan Nina van Enckevort. Ze reed met haar schimmel een foutloos parcours. Ook zij mocht deelnemen aan de barage en dat leverde haar een mooie derde plaats op. Met haar E pony reed ze nog wat sneller en het resultaat was een tweede plaats. Vorige week behaalde Nina in Asten ook nog een mooie derde plaats met Dinky Toy Z in de klasse D/E/M.