Waterpolo dames

Revanche Waterpolodames Argo

Sint-Oedenrode - De dames van Argo hebben het afgelopen weekend even orde op zaken gesteld door de volle winst te pakken in het duel tegen Aquamigos.

Dit team was vorig jaar gepromoveerd naar de eerste klasse en doet het wonderbaarlijk goed. Aquamigos staat in de top 3, mede doordat het in het allereerste duel van de competitie Argo wist te verslaan. Dat was een behoorlijke zure nederlaag, temeer omdat Aquamigos in de laatste minuut van de wedstrijd erop en erover ging. Dus was het nu aan Argo om de zaken even recht te zetten.

Het was al direct duidelijk met welke instelling de dames van Anja van Wanrooij de wedstrijd ingingen. De 2-0 voorsprong werd echter vrij snel omgebogen naar een 2-4 achterstand, waarna de wedstrijd pas echt begon. Aquamigos had continu een voorsprong tot aan het laatste moment in het derde part. In de zoemer wist Paula Smith met een hele mooi boogbal van grote afstand nog te scoren, waardoor er opeens een voorsprong voor Argo ontstond. Dat bleek achteraf ook het breekpunt te zijn. Argo wist in het laatste part al snel het verschil te maken en de dames van Aquamigos lieten hierdoor hun hoofd hangen. Illustratief was dan ook de spelhervatting na een time out door Argo. Daar waar de bal al vrolijk rond ging, lag Aquamigos nog te overleggen waardoor Marleen vd Wijdeven de bal heel simpel in een leeg doel kon gooien. De eindstand van 13-9 was niet geflatteerd, het scheidsrechtersduo was een verademing t.o.v. de vorige wedstijd maar de complimenten gaan uit naar een mooie teamprestatie. Wanneer het team in staat is om compleet en ook met dit enthousiasme de tweede helft van de competitie te vervolgen, dan hoeft het team van niemand te verliezen. Doelpunten van Argo zijn gemaakt door Josine Raaijmakers (5x), Liesbeth van der Korst (4x), Paula Smith (2x), Lotte van Schijndel en Marleen vd Wijdeven.