Beelden uit een eerdere wedstrijd tussen beide ploegen
Beelden uit een eerdere wedstrijd tussen beide ploegen

Nijnsel 1 ontmoet Boskant 1

Sport

Afgelopen weekend was er opnieuw een armetierig voetbalprogramma. De regen kwam met name afgelopen zaterdag met bakken uit de hemel. Sommige leden van vv Nijnsel merkten op dat het afgelopen zaterdag ter aarde bestelde clublid Theo van der Heijden, ruim 48 jaar lid van vv Nijnsel en bijna 30 jaar in touw als verzorger, al zijn waterzakken vanuit de hemel aan het leeg gieten was. Hij werd onder grote belangstelling begraven.

Afgelopen zondag werd er dan ook bij meerdere wedstrijden een oorverdovende minuut stilte gehouden ter ere van Theo. Nijnsel 7 won een sterk bezet toernooi en even na kwart over twee trad Nijnsel 1 aan in een schaduwwedstrijd tegen VCB uit het pittoreske Biezenmortel, een vierdeklasser die momenteel de tweede plaats bezet in de vierde klasse E. De experimentele thuisploeg dolf met 2-3 het onderspit.
Aanstaande donderdag ontvangt de ploeg buurtgenoot Boskant dat afgelopen zondag eveneens de Loosbroekse zondvloed op haar weg vond. De wedstrijd wordt gespeeld op het kunstgrasveld van vv Nijnsel/TVE Reclame en begint om 20.00 uur. De bezoekers spelen een vooraanstaande rol in de vierde klasse ofschoon een kampioenschap met rechtstreekse promotie ver weg lijkt. Er zijn echter ook meerdere mogelijkheden om promotie af te dwingen en die ambitie steken de blauwwitten uit het andere Rooise kerkdorp niet onder stoelen of banken. Nijnsel draait goed mee in de derde klasse en daarom kan het best een interessante wedstrijd worden donderdag. Een 'vriendschappelijke derby' bestaat eigenlijk niet want beide ploegen zullen voor elkaar niet onder willen doen. Supporters kunnen dan ook verzekerd zijn van een pittige partij voetbal die het aanzien meer dan waard zal zijn.

Komend weekeinde zijn er in verband met het carnaval geen wedstrijden en een week later, op zondag 14 februari, speelt vv Nijnsel dan eindelijk weer een thuiswedstrijd en dan tegen het Eindhovense Woenselse Boys. Deze ploeg vertoefde langere tijd onderin de ranglijst maar begint zich de laatste weken behoorlijk te roeren en de nodige punten bijeen te sprokkelen. Afgelopen zondag won het zelfs van het sterke Nevelo uit Oisterwijk. De bekende kat in het nauw die rare maar wel succesvolle sprongen op de ranglijst begint te maken. Maar goed, eerst maar eens kijken of tegenstander Boskant op de knieën kan worden gedwongen. Aanstaande woensdag 3 februari speelt Nijnsel VR1 eveneens thuis een oefenwedstrijd tegen een mix van twee sterke Nuenense vrouwenteams, aanvang 20.00 uur. Op zondag 14 februari hervatten ook alle andere seniorenteams de competitie.